Projekt edukacije najmlađih o bogatstvu našeg podmorja

Na nedavno otvoren natječaj FLAG-a Alba za dodjelu potpore projektima u okviru mjere 2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a, osim impresivnog igrališta na Katurama kojeg je prijavio Grad Labin, prijavljen je još jedan zanimljiv projekt od strane Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ i Grada Labina koji je za ovaj projekt vrtića pružio tehničku i administrativnu podršku.

Radi se o prijavi projekta „Upoznajmo naše more“ koji ima specifičan cilj, a to je provedba edukativnog programa za 360 polaznika Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac te osmisliti i izraditi tematsko-edukativnu slikovnicu. Edukativnim programom polaznici se planiraju upoznati s gospodarski važnim vrstama riba i morskih organizama, održivim ribarstvom te zastupljenim morskim vrstama ribarstvenog područja FLAG-a Alba, dok će se putem slikovnice upoznati sa bogatom lokalnom ribarskom, pomorskom i maritimnom baštinom ribarstvenog područja FLAG-a Alba. Ciljne skupine su polaznici Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac (vrtićki uzrast 3 do 6 godina), njihovi roditelji te odgojno-obrazovno osoblje vrtića.

Čitav edukativni program planira se provesti u sklopu Aquariuma Pula. Radi se o najvećem i najbolje opremljenom akvariju u Hrvatskoj s više stotina raznih riba i ostalih morskih organizma te će zasigurno našim najmlađim sugrađanima pružiti jedno nezaboravno iskustvo.

Ukupna vrijednost prijavljenog  projekta je 147.335,69 kuna, a putem ovog natječaja odobreni projekti sufinanciraju se u 100% iznosu sredstvima EU iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još