Realiziran trominutni kratki film “Naše najlepce CA”

Uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Grad Labin je krajem godine realizirao trominutni kratki film ‘Naše najlepce CA’. To je film koji je između ostalog  namijenjen onima koji se po prvi put susreću sa labinjonskom cakavicom ili o njoj ne znaju mnogo.

On je prozor koji uvodi gledatelja u istraživanje bogatstva labinjonskog govora. Film je i međugeneracijski, jer u njemu progovaraju i naši najmlađi i oni stariji, ali i književnici, pjesnici i glazbenici koji stvaraju na labinjonskoj cakavici.

Film oslikava koliko je ovaj dijalekt sveprisutan u svakodnevnom životu i govoru stanovnika Labinštine, čak i danas duboko u 21. stoljeću, kao jedan od najučuvanijih i u suvremeno vrijeme jedan od najkorištenijih govora Republike Hrvatske.

Film Naše najlepce CA nastao je u produkciji afirmirane i višestruko nagrađivane labinske tvrtke Level 52 po scenariju Tonia Juričića. U filmu je korištena glazba „Kanat od mora“ labinske kantautorice Elis Lovrić, dok je stručna suradnica na projektu bila  prof.dr.sc. Ivana Nežić.

LINK NA FILM

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još