Rezultati dviju kreativnih radionica u sklopu Učeničke zadruge Matina: učenici izradili klupe i ukrase od fondana

Matina zadruga je zadruga u kojoj su okupljeni polaznici Srednje škole Mate Blažina Labin.

Tako je sekcija mladih tehničara Učeničke zadruge Matina pod vodstvom Igora Zulijanija korištenjem starih stolica napravila nove, moderne klupe. Matine klupe u Srednjoj školi Mate Blažine imaju nekoliko uloga: sjedeći učenici ćaskaju, slušaju glazbu, marendaju, najvažnije je da se druže.

Matine klupe su vrlo jednostavne, transformiraju izgled prostora te daju osjećaj bliskosti. Najprikladnije su za društvena okruženja odnosno javne prostore (hodnike i čekaonice škola, bolnica, trgovačke centre, itd.). Želite li i vi imati Matinu klupu javite se Učeničkoj zadruzi Matina Srednje škole Mate Blažine.

Vrijedni su bili i u gastro sekciji zadruge. Na kraju nastavne godine vrijedni učenici odradili su jednu slatku radionicu – učenici prvog razreda smjera kuhar izrađivali su ukrase od fondanta. Izrađivalo se cvijeće, i to najčešće ruže, ali i slonići, snjegovići i krokodili. Sve je bilo spremno za neku finu tortu. Svi su se složili kako je to bila ugodna i relaksirajuća radionica u sezoni ispita i provjera.

Pohvale idu Karin Miletić, Leonardi Zenković, Emini Jusofović i Gei Švić, učenicama I.g razreda, zanimanje kuhar, koje su se istaknule svojom umješnošću i upornošću u izradi ukrasa.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još