Sjajne radionice za najmlađe ove subote kao dio Festivala cvijeća

Ove subote očekuje nas vesela atmosfera na Katurama (trg između Istarske ulice i Prilaza Vetva) gdje će održati Festival cvijeća. Neće izostati ni edukativni dio festivala za sve uzraste. Već od 9 sati s osnovama pčelarstva i medarstva će mališane upoznavati Pčelarska udruga Labin na svom stolu u sredini trga.

Pčelarska udruga tu će biti na raspolaganju do podne. Od 10 sati s vašom djecom družiti će se i udruga za mlade Alfa Albona koja će u svom kutku održavati radionicu „Moj proljetni vrt“. I oni su na raspolaganju do podne.

S druge strane zgrada, kraj zelenog otoka (boksa-kaveza) kraj Prilaza Vetva 6, održati će se zanimljiva radionica o kompostiranju koju provodi eko entuzijastica Silvia Stepančić. Radionica je izvrsna prilika za saznati kako od zelenog otpada dobiti kvalitetan kompost. Radionica počinje u 12,30 sati, a tamošnji drvored ponuditi će i dovoljno hladovine.

Za sve koji se žele baviti vrtlarstvom, a posebice ih zanima eko vrtlarstvo, jako će korisna biti radionica „Uvod u ekovrtlarenje“ koju provodi udruga ZMAG, odnosno priznata krajobrazna arhitektica Petra Pavleka. Ova radionica na rasporedu je na 15,30 sati, na zelenoj površini kraj Prilaza Vetva 12.

Raspored radionica:

9,00 – 12,00 radionica za mališane o medarstvu i pčelaratvu (Pčelarska udruga Labin) – na trgu

10,00 – 12,00 radionica za djecu „Moj proljetni vrt“ (Alfa Albona) – na trgu

12,30 radionica o kompostiranju (Silvia Stepančić, 1.MAJ) – zelena površina kraj Prilaza Vetva 6

15,30 radionica „Uvod u ekovrtlarenje“ (Petra Pavleka, ZMAG) – zelena površina kraj Prilaza Vetva 12

Sve radionice posvećene su prirodi i dolazak je slobodan.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još