Odgođeni Festival kvarnerskog škampa na rasporedu ove subote na rabačkoj rivi – Vrhunske delicije uz odličnu glazbu!

U subotu 11. lipnja 2022. godine održati će se gastro manifestacija Festival kvarnerskog škampa na rivi u središtu Rapca u vremenu od 18 sati do 23 sata.

Vrhunske delicije od kvarnerskog škampa ulovljenog od strane ribara članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Alba za Vas će pripremati lokalni ugostitelji, a na meniju će se naći rižoto sa škampima, palenta u buzari od škampa, domaća tjestenina sa škampima, a tu su i razne salate od sipe i ostale delicije.

Od prvog izdanja Festival kvarnerskog škampa naglašava važnost izvrsnosti lokalnih namirnica te će tako posjetitelji uz kvarnerske škampe moći kušati vina nagrađenih vinara: Vina Baćac, Vina Juričić, Vina Romeo, Vina Fuhtar, Vinogradi San Martino i Vina Matiška.

Festival kvarnerskog škampa osim morskih poslastica, vrhunskih vina, donosi i glazbenu poslasticu; Natali Dizdar, te Zvonimir Šestak Standards Quartet sastavljenom od redom afirmiranih i nagrađivanih umjetnika: Mario Bočić – tenor saxofon, Hrvoje Galler – klavir, Borko Rupena – bubnjevi, Zvonimir Šestak – kontrabas. Zvonimir Šestak Groove Assembly i album” In The Pocket” je osvojio nagradu Porin za najbolji jazz album 2022. godine.

Natali Dizdar u pratnji glazbenika i dugogodišnjih suradnika po prvi puta nastupa u Rapcu. Iznimnim talentom, a sada već i velikim iskustvom sjajna glazbenica predstaviti će se publici na Festivalu kvarnerskog škampa.

Projekt Festival kvarnerskog škampa odobren je temeljem natječaja FLAG-a Alba iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu, a nositelj projekta je Turistička zajednica Grada Labina. Ovaj događaj sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još