Poznat raspored i detalji subotnjeg Festivala kvarnerskog škampa na rabačkoj rivi

U subotu 28. svibnja 2022. godine održati će se gastro manifestacija Festival kvarnerskog škampa na rivi u središtu Rapca u vremenu od 18 sati do 23 sata.

Vrhunske delicije od kvarnerskog škampa ulovljenog od strane ribara članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Alba za Vas će pripremati lokalni ugostitelji, a na meniju će se naći

rižoto sa škampima, palenta u buzari od škampa, domaća tjestenina sa škampima, a tu su i razne salate od sipe i ostale delicije.

Ovogodišnji gost kuhar je Chef Stiven Vunić koji će prezentirati ovu izuzetnu i delikatnu namirnicu u viziji Konobe Zijavica.

Od prvog izdanja Festival kvarnerskog škampa naglašava važnost izvrsnosti lokalnih namirnica te će tako posjetitelji uz kvarnerske škampe moći kušati vina nagrađenih vinara: Vina Baćac, Vina Juričić, Vina Romeo, Vina Fuhtar, Vinogradi San Martino i Vina Matiška.

Festival kvarnerskog škampa osim morskih poslastica, vrhunskih vina, donosi i glazbenu poslasticu; Natali Dizdar, te domaće snage Side Effects. Projekt Festival kvarnerskog škampa odobren je temeljem natječaja FLAG-a Alba iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu, a nositelj projekta je Turistička zajednica Grada Labina.

Ovaj događaj sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još