U petak predstavljanje Living streets-a i inicijative Za Labin bez plastike na online eventu

U petak u vremenu od 10:30 do 12:00 u organizaciji KLIK – Križevački laboratorij inovacija za klimu i Terra HUB Croatia održat će se online event “Living Streets na tri načina i projekt CLIME ili trans-generacijsko putovanje kroz prostor i vrijeme”.

Na ovom webinaru iz prve će ruke gradovi Križevci, Labin, Poreč i Pula sa svojim suradnicima predstaviti kako su unatoč protekloj „korona-godini“ uspješno proveli dva projekta – Living Streets ili Žive ulice i CLIME ili trans-generacijsko putovanje kroz prostor i vrijeme uz pomoć proširene stvarnosti.

Living Streets pomaže jedinicama lokalne samouprave da unaprijede suradnju s građanima i pokrenu bolju interakciju u planiranju i upravljanju, da djeluju kao partneri, prijatelji i susjedi na obostrano zadovoljstvo.

Građani tako mogu privremeno pretvoriti ulicu u mjesto o kojem su oduvijek sanjali, a to u konačnici može dovesti do mjesta koje je ljepše za život i rad, u kojem su građani aktivno uključeni u proces donošenja odluka.

Kako se to dogodilo u pet križevačkih kvartova građani će moći čuti iz prve ruke od Ivane Šatrak iz energetske zadruge KLIK, a kako je Poreč putovao do svog prvog parkleta zainteresirani će čuti od Gordane Lalić iz gradskog poduzeća Parentium. Grad Labin iskoristio je Žive ulice da predstavi i starta svoju Green+ inicijativu koju će predstaviti Ana Tavić iz udruge Green+.

A proširena stvarnost? To je tek priča i to ne bilo kakva, to je klimatska priča iz davnina! O eksperimentalnom trans-generacijskom putovanju kroz prostor i vrijeme grada Pule pričat će inovativni tim kojeg je okupio Impact House Consulting.

Sudjelovanje je besplatno, no prijava je potrebna. Svi zainteresirani mogu to učiniti ovdje.

O događaju možete pročitati više i na Facebooku!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još