U roku pet mjeseci gotov glavni projekt za prvu fazu obnove starogradske jezgre

Početkom travnja Grad Labin nakon odabira najpovoljnije ponude sklopio je ugovor s riječkom tvrtkom FLUM-ING za izradu projektne dokumentacije prve faze rekonstrukcije infrastrukture i povijesnog popločenja starogradske jezgre.

Kako je nedavno Gradonačelnik i najavljivao, starogradska jezgra u sljedećih nekoliko godina kreće u potpunu rekonstrukciju infrastrukture što je zapravo i velika potreba, a ovim ugovorom vrijednim 298.750,00 kuna krenulo se u realizaciju.

Potpisom ugovora u travnju počeo je teći rok od šest mjeseci za izradu glavnog projekta što je preduvjet za ishođenje građevinske dozvole.

S obzirom na veličinu zahvata, projekt cjelokupne rekonstrukcije podijeljen je na ukupno pet faza zbog lakše i jednostavnije realizacije cjelokupne parterne i infrastrukturne obnove starogradske jezgre. 

Projektna dokumentacija, odnosno prva faza radova odnosi se na Trg maršala Tita, točnije sanaciju prekopa podzemnih instalacija prve faze s izradom uzoraka za konačno opločenje trga u četvrtoj fazi. 

Važno je naglasiti da nakon izdavanja građevinske dozvole za prvu fazu radova što je u planu do kraja tekuće, iduće bi se godine započelo s radovima prve faze.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još