Učenici Srednje škole Mate Blažine iskazali zavidne razultate na nedavno održanim natjecanjima

Nakon izlučnog kruga natjecanja Hippo Olympiad koje se održalo 11. ožujka 2022. u Srednjoj školi Mate Blažine Labin, Vernon Agušaj učenik 4.f razreda opće gimnazije te Asja Ćudić učenica 2.o razreda opće gimnazije iz Srednje škole Mate Blažine Labin, pozvani su na Državno polufinale međunarodnog natjecanja iz engleskoga jezika. Natjecanje se održalo online 7. travnja 2022. u matičnoj školi.

Mentorica učenicima je bila Karla Golja Milevoj. U polufinalnom natjecanju, kandidati su rješavali zadatke čitanja i pisanja s razumijevanjem te pisali esej. Težina testa u polufinalnom krugu je bila bila za razinu viša u odnosu na izlučni krug. Rezultati polufinalnog kruga bit će objavljeni početkom 5. mjeseca, kako navodi organizator, a razlog tome je što je u nekim državama, iz opravdanih razloga, bilo nemoguće održati polufinale u okviru zadanih datuma.

Osim toga, učenici Srednje škole Mate Blažine Labin ostvarili su zapažene rezultate na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika koje se održalo 30. ožujka 2022. u Osnovnoj školi „Vazmoslav Gržalja“ u Buzetu.

U kategoriji prvih razreda 3. mjesto osvojila je Erika Mileta, a u kategoriji drugih razreda Asja Ćudić osvojila je 7. mjesto. U kategoriji trećih razreda 1. mjesto osvojila je Elin Zenzerović, a Alka Mileta 13. mjesto.

Ovim je učenicama mentorica bila profesorica Ana Paliska. U kategoriji 4. razreda uspješni su bili i labinski maturanti – Mate Griparić osvojio je 9. mjesto, a Nino Basanić 10. mjesto.

Mentorica im je bila profesorica Branka Komljenović. Na županijsko natjecanje pozvana je bila i Alicja Mikuljan s mentoricom Amneris Ružić Fornažar, ali na natjecanju nije sudjelovala zbog obveza u sklopu jednog europskog projekta Škole.

Dana 11. ožujka održalo se i županijsko natjecanje srednjih škola iz informatike, a domaćin je bila Gimnazija Pula. Zoja Bošković Gobo, učenica 4. razreda opće gimnazije bila je jedina učenica koja je sudjelovala u kategoriji Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje – Gimnazije) pod vodstvom mentora Elera Diminića. Labinsku srednju školu predstavljali su još i Karlo Peršić i Antonio Kuštra, učenici 4. razreda elektrotehnike.

U ukupnom poretku kategorije Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje – Strukovne), Antonio Kuštra osvojio je 8. mjesto, dok je Karlo Peršić osvojio 10. mjesto, pod vodstvom mentora Elera Diminića.

Na županijskom natjecanju je u ovoj kategoriji sudjelovalo 12 učenika. Valja spomenuti da već šestu godinu za redom Srednja škola Mate Blažine ima učenike na Županijskom natjecanju u kategorijama Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje – Gimnazije) i Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje – Strukovne škole).

Inače, na županijsko natjecanje bilo je pozvano 39 učenika srednjih škola Istarske županije koji su se natjecali u tri kategorije – Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje – Gimnazije, Srednje – PM gimnazije i Srednje – Strukovne škole), Razvoj softvera i Algoritmi SŠ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još