Ekonomisti SŠMB-a sudjelovali na Državnom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola u društvenom poduzetništvu

Učenici drugog i trećeg razreda ekonomskog usmjerenja pod vodstvom nastavnica Orijane Tenčić i Gabriele Dundara tijekom školske godine 2020./2021. aktivno su sudjelovali u međunarodnom projektu SCoopConSS – Social Cooperative Contest for Secondary Schools. U projekt su bile uključene strukovne škole iz Hrvatske, Grčke, Italije, Portugala i Španjolske.

Tijekom projekta osmišljena je i provedena inovativna metodologija koja se temelji na kooperativnom učenju. Učenici su pod mentorstvom nastavnica razvili različite društveno poduzetničke ideje koje odgovaraju na potrebe njihovih lokalnih zajednica. Pri tome su ostvarili suradnju s lokalnim predstavnicima zadruga, društvenih poduzeća i udruga koji su im pružali stručan savjet i vodstvo.

U projektnim aktivnostima u Hrvatskoj sudjelovalo je preko 100 učenika iz 7 različitih škola pod vodstvom 12 nastavnica.

Na Državnom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola u društvenom poduzetništvu, koje se održalo u Rijeci 19.6.2021., svaka je škola predstavljala svoju poduzetničku ideju. Ideja naših učenika koju su predstavili na natjecanju je osnivanje Udruge za organizaciju boravka u prirodi „Dodir prirode“ kao odgovor na problem nedovoljne fizičke aktivnosti i sve manjeg boravka u prirodi. Članovi povjerenstva pohvalili su ideju kao mogućnost proširenja turističke ponude Labinštine s ciljem razvoja održivog turizma i obećali posjetiti naše predivne šetnice.

Svoj doprinos projektu dali su učenici drugog razreda: Marko Babić, Nina Belušić i Paula Maria Bratulić te učenici trećeg razreda: Anja Franković, Belmin Maslić, Gino Skira Donada, Ervin Suljić, Teodor Tomičić, Loris Šumberac i Vlatka Zahtila.

Na državnom natjecanju predstavljale su nas Anja Franković, Nina Belušić i Paula Maria Bratulić pod mentorstvom nastavnica Orijane Tenčić i Gabriele Dundara.

Ovim putem zahvaljujemo TZ Grada Labina na dostupnim materijalima koji su korišteni u osmišljavanju i predstavljanju ideje, kao i Udruzi „Alfa Albona“ na suradnji i dobrim savjetima upućenim našim učenicima, budućim društvenim poduzetnicima.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još