Potpićanski osmaši Mario, Andrej i Toni osvojili treće mjesto na trećem Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije

Prošlog tjedna, 2. i 3. prosinca, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku preko 100 timova  iz osnovnoškolskih, srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova diljem Hrvatske i iz susjednih zemalja predstavilo je svoja idejna rješenja iz triju ponuđenih tema 3. Milenijskog natjecanja iz kreativne industrije: glagoljica, put svile i mitologija.

Cilj Milenijskoga natjecanja je potaknuti razvoj kreativnosti, kritičkog promišljanja, digitalnih vještina, čitalačke pismenosti i inovativnosti kod djece i mladih pri izradi idejnih rješenja povezanih sa sektorima kreativne industrije.

Potpićanski su osmaši, Andrej, Mario i Toni osmislili jedinstveno rješenje na temu glagoljice i dali veoma kreativan i praktičan odgovor na pitanje zadane teme: “Kako osvajati glagoljicom u novom mileniju?”.

Preko Zoom platforme u petak 3. prosinca pred tročlanim Povjerenstvom, zajedno sa svojim mentorom, Mateom Slivarom, tijekom petominutnog izlaganja predstavili su svoju originalnu podnu lampu objasnivši proces izrade od ideje do realizacije, a njihovo se izlaganje vrednovalo prema zadanim elementima ocjenjivanja: maštovitost, razumljivost, povezanost rješenja s odabranom temom, primjena digitalne tehnologije, prezentacija, popularizacija znanosti te objava sudjelovanja na mrežnim stranicama.

Jedinstvena i simpatična podna lampa svojom je ljepotom i funkcionalnošću osvojila i prosudbeno Povjerenstvo koje je njihov  izum nagradilo visokim trećim mjestom. Ovog su tjedna u školu stigle potvrde o sudjelovanju, a priznanje za osvojeno treće mjesto će primiti 29. travnja 2022. u Osijeku na Kreativnoj riznici u  sklopu gala Vodikove svečanosti. Čestitke Toniju, Andreju i Mariju, kao i njihovom mentoru, učitelju Mateu, na ovom velikom uspjehu!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još