STRUČNI SKUP UZ PREKRASNI POGLED | Ekonomisti u polju lavande Oklen

Nakon više od godinu dana online druženja, ekonomisti su izašli iz okvira školskih ustanova i organizirali stručni skup međužupanijskog stručnog vijeća ekonomista Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije selu Vrbani, u ugodnom domaćinstvu obitelji Oklen.

Skup je otvorila voditeljica MŽSV dr.sc. Katarina Justić, nastavnica ekonomske skupine predmeta u srednjoj školi Mate Balote Poreč. Teme ovog skupa idealno su odgovarale ambijentu! Prvo predavanje psihologinje – muzikoterapeutkinje Zdravog grada Poreč „Kreativno otpuštanje stresa“ Emine Nezirević i Dajane Miloš, bilo je zaista opuštajuće.

Predavanje je započelo zanimljivom aktivnošću: svojim tijelom proizvesti zvuk ljetnog pljuska. Cilj predavanja bio je predstaviti izvore stresa kod nastavnika te identificirati najadekvatnije strategije suočavanja sa stresom, uz naglasak na muzikoterapiju. Za kraj predavanja, nastavnici su uz zvuk opuštajuće glazbe i zatvorenih očiju odvedeni u „čarobni vrt“ u kojem stres nestaje…

Drugo predavanje se odnosilo na „Primjer dobre prakse – Volontiranje učenika u zajednici“ Ljubice Devetak Prokeš, voditeljice kreativne radionice u udruzi Društvo invalida Poreč. Voditeljica je predstavila udrugu i aktivnosti Društva invalida Poreč, analizirala je dobrobiti volontiranja, uz naglasak na uključivanje učenika.

Treće predavanje bilo je predstavljanje OPG-a Oklen iz Vrbani. Sandra Oklen, vlasnica OPG-a predstavila razvojni put svog OPG-a koji se bavi proizvodnjom lavande te proizvoda od lavande. Predstavila je izazove u razvoju OPG-a te objasnila proces proizvodnje lavande, kao i paketića s lavandom i eteričnog ulja lavande.

Nakon predavanja uslijedila su brojna pitanja nastavnika s obzirom da je njezina priča bila veoma zanimljiva i primjenjiva. Upravo njezin primjer uspjeha moguće je učenicima predstaviti kroz nastavni predmet Obiteljski posao. Najzanimljiviji je dio bila šetnja u polju lavande te nezaobilazno slikanje uz ljubičastu pozadinu!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još