U Labinu održano županijsko stručno vijeće nastavnika engleskog jezika

Dana 14. prosinca 2021. održano je 2. Županijsko stručno vijeće nastavnika engleskog jezika šk.g. 2021.-2022. u Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu sa sljedećim dnevnim redom:

  • Extensive Reading: Read your way to better English, workshop, Jovana Ostojić, OUP
  • Language competitions, Karla Golja Milevoj, prof. i Erika Folo, prof.
  • Mediation Assessment and Evaluation, workshop, Erika Folo, prof. i Karla Golja Milevoj, prof.
  • Razno

Nakon pozdrava dobrodošlice i predstavljanja Dnevnog reda, Karla Golja Milevoj, prof. najavila je gospođu Ostojić Jovanu iz Oxford University Press-a, koja je govorila o važnosti i prednostima čitanja te motiviranju učenika za čitanje različitih vrsta tekstova. Obzirom da kolegica nije mogla osobno prisustvovati sastanku, predavanje je održala online.

Zatim su voditeljice ŽSV-a, Erika Folo, prof. i Karla Golja Milevoj, prof. upoznale sudionike o brojnim međunarodnim natjecanjima, a to su Hippo, Best in English, Juvenes Translatore te HUPE in Storyland. Nadalje, voditeljice su istaknule važnost pridržavanju uputa Školskog i Županijskog natjecanja u organizaciji AZOO-a.

Nakon kratke pauze, voditeljice su nastavile s 3. točkom, tj. medijacijom u nastavi engleskog jezika, koja je kao element vrednovanja uvedena protekle školske godine za 3. i 4. razrede četverogodišnjih škola. Sudionici su podijeljeni u grupe određivali deskriptore za jezične razine A1-C2 sukladno ZEROJ-u te osmišljavali zadatke medijacije u nastavi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još