Učenici SŠMB-a obilježili Dan planeta Zemlje brojnim aktivnostima – “Ovo je trenutak promjene!”

Tekst profesorice Olivere Tadić iz Srednje škole Mate Blažina detaljno opisuje aktivnosti učenika povodom Dana planete Zemlje koji se svake godine obilježava 22. travnja. U nastavku pročitajte što je Tadić zapisala na koncu svega.


1.o; 2.o,f; 3.o,f i 4.f – SVJETLOSNO ONEČIŠĆENJE. Od početka školske godine učenici su imali zadatak uz pomoć aplikacije “GLOBE at Night” evidentirati i slati izvješće svjetlosnog onečišćenja.

Karlo Strel & GLOBE grupa su među deset najboljih GLOBE ekipa i osvojili su četiri bedža  s radnjom PREPARATION OF INDICATORS FOR MICROBIOLOGICAL ANALYSIS OF WATER IN SCHOOL LABORATORY na GLOBE  International Virtual Science Symposium 2022.

1.e,d; 1.o; 4.f – Ovogodišnja tema Dana planete Zemlje bila je „Klima je i naš izbor“ na koju su učenici iznosili svoje stavove i vrlo živopisno raspravljali. Učenica 4.f razreda Leonarda Ivašić je izradila digitalni poster pod nazivom „Ako se Zemlja zagrijava, zašto su neke zime i ljeta još uvijek hladni?“ Sve su navedene aktivnosti odrađene pod mentorstvom profesorice Olivere Tadić.

Ovo je trenutak promjene – poslovne klime, političke klime i načina na koji djelujemo na klimu. Sada je vrijeme za nezaustavljivu hrabrost da sačuvamo i zaštitimo svoje zdravlje, naše obitelji, sredstva za život… zajedno, moramo ulagati u naš planet. Jer zelena budućnost je prosperitetna budućnost.

Moramo djelovati (hrabro), inovirati (široko) i provoditi (pravično). Poduzeća, vlade i građani – svi smo odgovorni!!! Djelujmo dok još ima vremena za rješavanje klimatske krize, vremena za odabir I prosperitetne i održive budućnosti.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još