FOTOGALERIJA | Jučer u Pićnu održana javna rasprava nakon izlaganja Studije utjecaja na okoliš u vezi nove državne ceste Išišće-Kloštar

Zgrada CENKI-a u Pićnu sinoć je bila poprište javne rasprave o Studiji utjecaja na okoliš za zahvat izgradnje nove državne ceste DC542 na lokaciji Išišće-Kloštar. Za one koji nisu upućeni, cesta bi vodila od mjesta Išišće podno Zajci preko Poduzetničke zone Pićan Jug sve do Kloštra u Čepiću te bi tako Pićancima itekako skratila put do Rijeke.

Također, veliki benefit te ceste bilo bi i rasterećenje sada aktualne ceste prema toj poduzetničkoj zoni, a koja je u sve lošijem stanju zbog velikog broja kamiona koji voze tom trasom. Javno izlaganje i raspravu otvorio je načelnik Općine Pićan Dean Močinić pozdravivši sve okupljenje.

Tomislav Domanovac, voditelj studije i diplomirani inženjer kemije, vrlo je strpljivo i stručno odgovarao na pitanja dva zabrinuta građana koji su najčešće u najboljoj namjeri promašivali metu, odnosno pitanja su im bila usmjerena prema izrađivačima studije, a koji nisu mogli odgovoriti na pitanja izvan svog djelokruga rada. Na raspravi su bili prisutni i predstavnici tvrtke nositelja zahvata, Hrvatske ceste d.o.o.

Cesta bi trebala biti dužine 4,61 kilometara, a duž trase bi trebalo biti sagrađeno 14 mostova. Također, građani su i privatno zainteresirani za tijek gradnje, jer su jedni od vlasnika 98 katastarskih čestica koje će morati biti otkupljene kako bi se ova cesta sagradila.

KOMPLETNA STUDIJA (289 stranica)

NETEHNIČKI SAŽETAK (46 stranica)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još