Search
Close this search box.

Zvončić opet zove u Plomin – uputite se 27. svibnja u malo mjesto velikih priča i prekrasnog pejzaža

Iz Turističke zajednice Općine Kršan pozivaju vas na prekrasno mjesto gdje sigurno niste bili, a vjerojatno bez njih nećete ni otići. Vjerujte im, neće vam biti žao što ćete se u subotu 27. svibnja 2023. zaputiti u Plomin malo mjesto velikih priča i prekrasnog pejzaža na planinarenje do Plominske gore uz vodiče “Lynx and Fox”.

Na ovom vođenom planinarskom obilasku upoznati ćete mali gradić Plomin čije bedeme i pročelja u ovo doba godine u slapovima prekrije ugrožena biljna vrsta – prelijepi, zvonoliki cvjetovi zvončića (Campanula istriaca), te njegovu brdovitu okolicu Plominsku goru čiji krajolici posjetitelje podsjećaju na rajske vrtove. Okupljanje sudionika pohoda je u 10 sati u centru mjesta Plomin, dok je dužina rute 6,5 kilometara uz 450 metara visinske razlike što ovaj obilazak svrstava u srednje tešku planinarsku rutu koja nije pogodna za osobe koje imaju poteškoća sa kretanjem.

Od opreme trebate ponijeti kvalitetnu hodačku obuću u vidu zatvorene cipele ili tenesice sa gumenim rebrastim podplatom, slojevitu odjeću, duge hlače, šešir, kremu za sunčanje, a štapove za hodanje po želji. Obilazak je za sudionike besplatan te se odvija uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Kršan kojoj svoj dolazak najavite na: info@istria-krsan.com.

U 9.30 sati učenici OŠ Ivo Lola Ribar iz PŠ Vozilići predstaviti će se s projektom glagoljice s Festivala zavičajnosti pod nazivom ” Crkva Sv. Jurja bogatstvo glagoljice skriva i uči nas kako da tradicija ostane živa”.

Pridružite se predivnom danu u prirodi uz hodanje kao zdravu aktivnost za vaše zdravlje te si dokažite još jednom da naša zemlja ima najljepše skrivene kutke kroz koje često prebrzo samo prolazimo. Kao savršen kraj vaše posjete ovom kraju preporučamo probati jedinstveno autohtono slatko jelo s područja Labinštine – krafi te ostale istarske gastronomske delicije u lokalnoj konobi Dorina, dok će oni mlađi uživati u maštovitim i zanimljivim modernim jelima koje nudi Pizzeria Bura.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još