Načelnica Općine Sveta Nedelja upriličila prijem za najuspješnije učenike i mentore u tamošnjoj školi

U utorak, 6. srpnja načelnica Općine Sveta Nedelja upriličila je prijem za najuspješnije učenike i mentore OŠ „Vitomir Širola-Pajo“ Nedešćina.

„Naša mala lokalna zajednica već dugi niz godina prepoznaje i potiče ulaganje u mlade, odgoj i obrazovanje jer je ulaganje u vas, ulaganje u budućnost. Općina Sveta Nedelja, osim što tradicionalno nagrađuje najuspješnije učenike, stipendira sve redovne studente i srednjoškolce koji pohađaju nastavu izvan Labinštine, financira produžene boravke u matičnoj i područnoj školi, a i ove je školske godine donirala i 20 tisuća kuna kojima je škola nabavila logopedski aparat.

Iskrene čestitke učenicima na rezultatima, zbilja ste naš ponos te čestitke kolegicama i kolegama što ste unatoč pandemiji koronavirusa i izazovima online nastave, postigli i zavidne rezultate kao mentori”, – istaknula je Načelnica.

Za svakog je nagrađenog učenika osiguran iznos u vrijednosti od 500 kuna kojeg mogu iskoristiti za kupnju školskog pribora. Učiteljsko vijeće utvrđuje prijedlog učenika za primanje nagrade Općine Sveta. Nedjelja, a ove su godine predloženi: Eduardo Glussi (sudjelovanje na županijskom kvizu Krasna zemljo sa mentoricom Marčelom Rajković Crevar, Josip Stanković, Maris Načinović i Sara Vojić za sudjelovanje na županijskom natjecanju iz informatike sa mentoricom Ernom Okanović Višković, Ana Fonović za sudjelovanje na županijskom natjecanju iz matematike sa mentoricom Tinom Peteani Jurić te učenike osmog razreda koji su svih osam godina postizali odličan uspjeh: Arijana Pastorčić, Nina Miletić, Carla Radović i Doni Žigant.

Ravnateljica škole pritom se zahvalila načelnici na prijemu te pohvalila inicijativu Općine kojom se potiče učenike na izvrsnost i ustrajnost u radu. Istaknula je da iza svakog uspješnog učenika stoji i nesebičan trud i zalaganje učitelja koji su i u ovim izazovnim vremenima, kada su učenici bili više na online nastavi nego u školi, ipak našli načina da pripreme učenike za natjecanja.

Ulaganjem u mlade, učenike i studente Općina tako ulaže u svoj razvitak jer će zasigurno mnogi od ovih učenika svojim radom doprinijeti razvoju mjesta i Općine i učiniti ju još boljim mjestom za život.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još