Održan “online” Festival samoniklog bilja!

U skladu sa situacijom, ovogodišnji je kršanski Festival samoniklog bilja, iznimno, održan u ONLINE izdanju. Za Vas su pripremili brojna predavanja, javljanja, retrospektivu te fotografije i recepte autentičnih samoniklih biljaka koje se tradicionalno koriste na ovim prostorima.

Ovim putem se zahvaljuju svim suradnicima i partnerima koji su se odazvali ONLINE Festivalu, a na način da su se samostalno snimili ili pristali na snimanje. Svi materijali su obrađeni su produkciji TZ Kršan.

Kroz ovogodišnje online izdanje gledateljima su se obratili: KUD Ivan Fonović Zlatela iz Kršana, Valdi Runko – načelnik Općine Kršan, Ezio Pinzan – pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, Ariana Brnetić – direktorica Turističke zajednice općine Kršan, Smiljko Biljko, chef David Skoko, Bruno Fadel – vrstan poznavatelj samoniklog bilja i član udruge gljivara Martinčica, Mladen Dušman, Danijela Runko i Mariza Dušman iz udruge gljivara Martinčica, Elza Lipnik iz Plomina, Edi Maružin – frontmen Gustafa, doc.dr.sc. Ivana Vitasović Kosić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Franko Zgrablić – dobri duh Festivala i voditelj radionica Pokaznog branja bilja, Tomas Carbonero – profesionalni kuhar iz Španjolske pokrajine Extramadura, OPG Boneta, Antonio Mrzlić – holistički terapeut, Luka Perman iz tvrtke Eten, Romana Barak iz Vozilića, mr.sc. Vlasta Radoičić – udruga Bio Istra te Majda Šušelj Tara – pjevačica.

Također, Holcim je donirao za nagradnu igru s 10 paketa Agrocal 4 kg drvene kutije i Agrocal majice na čemu im se Općina Kršan zahvaljuje. Tijekom online Festivala objavljena su 22 video materijala različite tematike te je prikazano 20 biljaka i korisnih recepata s opisom njihove praktične upotrebe.

Svi materijali i dalje su dostupni na našem FB događaju:

FESTIVAL SAMONIKLIH BILJA – ONLINE

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još