Općina Kršan raspodjelila sredstva udrugama – nogometnim klubovima 320 od sveukupno 729 tisuća kuna

Na osnovu prijava pristiglih na raspisani Javni poziv za financiranje programa, projekata, aktivnosti i manifestacija koje provode udruge na tom području, Općina Kršan donijela je odluku o tome kako će se sredstva iz Proračuna OK rasporediti za 2022. godinu.

Od sveukupno 729 tisuća kuna (lani je bilo namijenjeno 637), najveći dio „kolača“ pripada NK Potpićan Učka ’72 koji će za 2022. godinu uprihodovati 200 tisuća kuna, odnosno 15 tisuća kuna više nego lani.

Slijedi NK Plomin kojem se dotacija povećala sa 115 na 120 tisuća kuna, a trokut najizdašnijih potpora zatvara ona Kulturno umjetničkom društvu Ivan Fonović Zlatela koja iznosi 70 tisuća kuna. U TOP 5 najvećih ide i ona Čepljonskim maškarama u iznosu od 25 tisuća kuna (lani 15) te ona koju je dobila Udruga Dodir nade, od 22 tisuće kuna.

Sve u svemu, dojam je da se pazilo kako bi povećanje bilo jednakomjerno raspršeno svim udrugama te su gotovo sve i dobile nekakvo povećanje sredstava. Također, nekoliko je udruga i lani bilo bez sredstava, a ove godine su uvrštene u ovu raspodjelu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još