Općina Kršan tradicionalno politički najnelogičnija lokalna samouprava na Labinštini – Lucijan Mrzlić novi predsjednik vijeća

Kada je u pitanju politička scena na Labinština, Općina Kršan oduvijek je bila ona s najmanje logike i najteža za predvidjeti. Tako je bilo i večeras na konstituirajućoj sjednici novog Općinskog vijeća.

Krenimo od toga da je Lucijan Mrzlić novi predsjednik kršanskog Općinskog vijeća. Osim njega, s Carićeve liste tu su još i Jelena Bartolić Škropeta, Esad Huskić, Ana Boneta, Sean Šturbej i Boris Rogić.

Predsjednik kršanskog vijeća Lucijan Mrzlić i Mauricio Bajerić na video linku

U vijeću je i SDP-ov Silvano Uravić te HDZ-ov Zdravko Vidak uz tri člana liste Valdija Runka – on osobno, Ivan Vozila i Šemso Mujić. Koalicija IDS-ISU dala je dva vijećnika, Borisa Babića i Mauricia Bajerića.

I sad kreću političke nelogičnosti kakvih na Labinštini ima samo u Općini Kršan. Na listi Romana Carića čak je šest ljudi, redom mladih, stavilo mandat u mirovanje iz osobnih razloga kako bi u vijeće ušao Boris Rogić s posljednjeg mjesta na listi.

Posebno čudi što nije mjesto u vijeću dobila poduzetnica Matea Knapić Šavor, pogotovo kada se zna kakav je rezultat ta lista ostvarila u Plominu, po postotku najbolji u Općini Kršan.

Nadalje, jasno je kako novi načelnik ima većinu sa sedam glasova od 13 vijećnika, ali netko kudikamo politički inteligentniji od potpisnika ovih redova će Vam trebati objasniti kako to da je Mauricio Bajerić s liste IDS-ISU glasao za Carićeve opcije, a njegov stranački kolega Boris Babić bio suzdržan.

Moguće je da je Bajerić glasao po vlastitom nahođenju, a to je učinio javivši se video linkom iz samoizolacije. Kako god bilo, ovim je potezom napravio jednu od sljedeće dvije stvari – ili je ojačao svoju poziciju u IDS-u, ili se svojevoljno gurnuo na izlazna vrata iz stranke.

Sve u svemu, odrađena je konstituirajuća sjednica Općine Kršan, a već je nakon te vidljivo da nas ponovno čekaju nove četiri „holivudske“ godine u toj lokalnoj samoupravi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još