Općina Sveta Nedelja snosi troškove prijevoza na mamografske preglede

Budući da mamografski uređaj u labinskoj ispostavi Istarskih domova zdravlja nije u funkciji, a radi zaštite i prevencije od teških bolesti, Općina Sveta Nedelja će za žene sa prebivalištem na području Općine Sveta Nedelja sufinancirati troškove prijevoza na mamografski pregled u Dom zdravlja Pazin (odnosno u OB Pula, ukoliko je uputnicom pacijentica upućena na isti) i to do stavljanja u funkciju mobilnog mamografa u Labinu.

Postupak za ostvarivanje prava na naknadu za troškove prijevoza na mamografski pregled pokreće se podnošenjem zahtjeva Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Sveta Nedelja.

Po predaji Zahtjeva s podacima o pacijentici i Potvrde o obavljenom pregledu i/ili drugi dokaz o obavljenom pregledu, na tekuće račune pacijentica biti će isplaćen iznos od 1,50 kn po prijeđenom kilometru od mjesta stanovanja do ustanove u kojoj je obavljen pregled i to u svakom smjeru.

Obrazac Zahtjeva i Potvrde o obavljenom pregledu moguće je preuzeti uz ovaj tekst ili fizički na adresi Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveta Nedelja, Nedešćina 103, Nedešćina.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti slanjem upita na e-mail: info@sv-nedelja.hr ili na telefon 865 – 150, osoba za kontakt: Munirka Podobnik.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još