Otvoreno je savjetovanje o objavljenom Nacrtu Odluke o grobljima

O Nacrtu Odluke o grobljima provest će se savjetovanje s javnošću u skladu s Zakonom o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“, broj 25/13. i 86/15) a sve da bi se javnost upoznala s predloženim Nacrtom Odluke te da bi se pribavili prijedlozi, primjedbe i mišljenja javnosti.

Naime, prema odredbi članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama jedinice lokalne samouprave dužne su provoditi savjetovanje s javnošću pri donošenju općih akata odnosno drugih strateških ili planskih dokumenata kad se njima utječe na interes građana i pravnih osoba.

S obzirom da Odluka o grobljima predstavlja opći akt kojim se utječe na prava, obveze i interese građana i pravnih osoba, to će se provesti internetsko savjetovanje s javnošću o Nacrtu ove Odluke u trajanju od 30 dana i to u razdoblju od 22. travnja 2022. godine do 21. svibnja 2022. godine.

Za sva potrebna pojašnjenja i pitanja sudionici savjetovanja mogu se obratiti koordinatoru savjetovanja u vremenu trajanja savjetovanja i to putem telefona: 052 865-631 (u vremenu od 08:00 do 14:00 sati) ili putem e-mail adrese: info@sv-nedelja.hr

Nacrt Odluke o grobljima i Obrazac za sudjelovanje u savjetovanju možete pronaći ovdje.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još