Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA | Općina Pićan organizirala prvi susret gospodarstvenika – sve lokalne samouprave, nazovite ih i slobodno „kopirajte“ ovo!

Općina Pićan je poznata po svojoj transparentnosti zbog čega je i posebno nagrađena u 2023. godini, ali jučerašnji 1. Susret poduzetnika i obrtnika u Svetoj Katarini pokazao je još i više koliko je potrebno da javna uprava „korači“ prema svojim građanima, više nego ikad.

Prvi odlomak je napisan pod dojmom jučerašnje reakcije gospodarstvenika od kojih velika većina nije znala tko je osam osoba koje rade u Općini Pićan, na što se ulaže proračun i kako on funkcionira, a na upit tko prima newsletter (mail s tjednim novostima) Općine Pićan ruku su digla – dvojica.

To su problematične brojke, a budite sigurni – tako je i u drugim sredinama. Jednostavno, većina ljudi „brine“ svoje brige i ne razmišlja o javnoj upravi, iako bi trebali, jer su to novci svih građana.

Centralna osoba jučerašnjeg susreta pićanskih gospodarstvenika je Martina Bilić, agilna pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela o čijem radu najbolje svjedoče riječi svih njenih suradnika, dugogodišnjih i novih.

Ona je na početku, uz načelnika Deana Močinića, predstavila rad Općine Pićan, ali i proračun te viziju nakon čega je uslijedio aplauz okupljenih, a možda najveća pobjeda je činjenica kako se susretu odazvalo čak 44 gospodarstvenika s područja općine.

Načelnik Općine Pićan Dean Močinić u svom je govoru istaknuo pomalo nevjerojatan podatak – pićanski gospodarstvenici zapošljavaju preko 750 radno sposobnih ljudi, što je za općinu s 1.722 stanovnika odlični fakt.

Nakon njih, svoje poslovanje predstavili su tvrtka Rockwool (Anđelka Toto Ormuž) te Transport Armando (Nino Jakačić), a svoja iskustva s Udruženjem obrtnika pojasnio je i dugogodišnji istaknuti član UO Labin, Nevenko Baćac.

Uslijedilo je kratko predavanje stručnjakinje za ljudske resurse, Vere Čubranić Bocak, vlasnice Upskill Laba, ali i bivše direktorice odjela ljudskih resursa na, primjerice, Nova TV-u ili BAT-u. Tema predavanja bila je „Izazovi poduzetništva – naglasak na tržište rada“.

Za kraj, prije druženja, na redu je bio okrugli stol koji je ponukao okupljene na pitanja. Sve u svemu, ako ocjenjujemo ovu manifestaciju, dajemo joj čistu „peticu“ u nadi kako će se 2024. ona doživjeti drugo izdanje.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još