Nisu se pohvalili, ali im je projekt ‘prošao’: Općina Pićan dobila gotovo 2,5 milijuna kuna za novo odjeljenje vrtića!

Godinama „napadamo“ lokalnu samoupravu u Pićnu zbog činjenice da se ne pohvale dovoljno kada za to imaju razloga. Naime, ovog tjedna su Općina Žminj, Grad Pazin, Grad Poreč i neki drugi javili kako su dobili velika bespovratna sredstva na jednom državnom natječaju, ali – nisu samo oni. Kada smo vidjeli spisak, uočili smo još jednu lokalnu samoupravu koja je napravila veliki posao i na račun toga dobila ozbiljna sredstva.

Naime, iz Općine Pićan su se javili na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za „izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih“ ustanova, na kojem su, nakon odrađenog niza predradnji i „spremanja projekta“, od nadležne institucije dobili 2.448.000,00 kuna, odnosno gotovo dva i pol milijuna kuna!

Ti bi novci trebali biti uloženi u izgradnju nove zgrade vrtića u Sv. Katarini za dvije odgojne skupine, u blizini novoizgrađenog Vatrogasnog doma. Sve veći broj mališana u Općini Pićan svih veseli, a sada će i treće veće mjesto, nakon Pićna i Tupljaka, u toj lokalnoj samoupravi dobiti svoje vrtićko odjeljenje, što će sigurno olakšati život mladim roditeljima koji gravitiraju u tom pravcu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još