Potpićanska škola obilježila 60 godina postojanja, učenica generacije Tara Runko

Prošlog tjedna je Osnovna škola Vladimir Nazor iz Potpićna proslavila 60 godina postojanja. Napravili su to povodom Dana škole, u četvrtak, 17. lipnja, naravno, u drugačijem izdanju od prijašnjih godina i u skladu s epidemiološkim okolnostima.

Učenicima šestog, sedmog i osmog razreda obratila se ravnateljica Nada Peršić te u nekoliko rečenica upoznala učenike s likom i djelom velikana po kojem je naša škola dobila ime, Vladimirom Nazorom. Osvrnula se na brojne uspjehe učenika u ovoj školskoj godini te pohvalila njihovu marljivost i odgovornost tijekom čitave godine koja je za sve, kako za učenike, tako i za učitelje, ali i roditelje učenika, bila veoma izazovna. Završni dio govora posvetila je osmašima i proglašenju učenika godine.

Titulu učenice godine ponijela je Tara Runko, učenica 8. razreda. S velikim zadovoljstvom ravnateljica joj je uručila nagradu te čestitala istaknuvši njezine dosadašnje uspjehe i veoma aktivno uključivanje u različite školske aktivnosti i projekte.

Posebno je naglasila Tarinu izraženu odgovornost, pouzdanost, temeljitost i marljivost u radu te joj, kao i svim ostalim učenicima, poželjela mnogo uspjeha u nastavku obrazovanja.

Učenici su potom otišli u svoje učionice u kojima su se družili igrajući zanimljivu i edukativnu digitalnu igru „Čovječe, Istra!“ koju je pripremila školska knjižničarka Marina zajedno s Tihanom, učiteljicom hrvatskog jezika, i Sandrom, učiteljicom glazbene kulture. Učenici su rješavali različite zadatke i igrali kvizove u kojima su odgovarali na pitanja o našoj školi, životu i stvaralaštvu Vladimira Nazora, čitali neke od njegovih najpoznatijih pjesama te slušali glazbu u izvedbi naših sedmaša.

Na jednom od polja nalazi se i intervju koji je povodom 60. obljetnice škole Tara Runko napravila sa svojim djedom. Učenici su slušajući intervju saznali kako je nekad izgledala nastava u školi i slobodno vrijeme, a tijekom intervjua mogli su vidjeti i fotografije učenika i škole iz razdoblja od 1960. do 1985. godine koje su nam u školu donijeli naši učenici, unuci i praunuci nekadašnjih učenika.  U fotogaleriji možete pogledati djelić ugođaja obilježavanja Dana škole, a na sljedećoj poveznici nalazi se digitalna igra “Čovječe, Istra!”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još