U Tunarici održana eko akcija, iz mora je izvađen pun kontejner otpada

Dana 25. rujna 2022. godine održana je ronilačka aktivnost iz Kalendara aktivnosti RSIŽ-a za 2022. godinu. U Tunarici je Društvo podvodnih aktivnosti Rabac održalo eko akciju, drugu u ovoj godini.

Uz DPA Rabac, sudjelovali su i TZ Raša, Valamar te Crveni križ Labin, a sveukupno je učestvovalo 15 ronioca i devet volontera.

Nakon pregleda ronilačke dokumentacije i ronilačke opreme sudionika, razrađen je plan provedbe akcije. Akcija je održana u uvali Tunarica.

„Okupljanje sudionika započelo je u 09:45 na plaži u Tunarici. Nakon grupne fotografije sudionici su podijeljeni u parove te smo čišćenje započeli  u 10:10. Čistio se potez od plaže prema staroj rivi (desni dio uvale).

Nakon završenog čišćenja u 11:20 nastavili smo druženje u Valamarovom restoranu u Tunarici gdje je sudionicima podijeljen topli obrok. Ovom akcijom čišćenja iz mora je izvađen pun kontejner otpada“, objasnili su iz DPA Rabac.

„Cilj eko akcije je da očistimo podmorje i da pokušamo utjecati na sve osobe koje vole more i koje su svakodnevno na moru ili u moru, te da se otpad zbrine na adekvatan način a ne bacanjem u more ili prirodu.“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još