Sutra Dan otvorenih vrata Ekomuzeja „Vlaški puti“ u Šušnjevici

Turistička zajednica Općine Kršan i Ekomuzej „Vlaški puti“ u petak 25. lipnja od 10.00 do 18.00 sati organiziraju dan otvorenih vrata za privatne iznajmljivače i dionike u turizmu sa područja Općine Kršan i Labinštine.

Ekomuzej „Vlaški puti“ mjesto je valorizacije i prezentacije društvene povijesti i tradicijske kulture Šušnjevice i bliže okolice kroz koncept kulturnog krajolika. Sastoji se od interpretacijskog centra i medijateke uspostavljenih u staroj lokalnoj školi te pješačkih tematskih staza kroz Park prirode „Učka“ koje su direktno vezane uz život i djelatnosti zajednice.

Organizacijski se interpretacijski centar s pješačkim tematskim stazama i interpretacijom krajolika temelji na konceptu ekomuzeologije, odnosno holističkom pristupu baštini i aktivnom angažmanu lokalne zajednice u interpretaciji i upravljanju vlastitim kulturnim naslijeđem.

Razgledajte interpretacijski centar kroz multimedijalne sadržaje i upoznajte društvenu povijest Šušnjevice i okolice s naglaskom na vlaški jezik!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još