Search
Close this search box.

Ispred “kocke” predstavljen projekt “More na Dubrove”

Irene Franković, Bianca Dagostin i Mia Knežević

Ispred Turističkog informativnog centra Dubrova, u ponedjeljak 18. rujna 2023. godine održana je medijska konferencija za projekt „More na Dubrove“.

Na medijskoj konferenciji prisustvovali su načelnica Općine Sveta Nedelja i predsjednica TZO Sveta Nedelja Irene Franković, voditeljica projekta i direktorica TZO Bianca Dagostin i voditeljica edukativno-kreativnih radionica Mia Knežević.

Načelnica je istaknula kako je dugoročna svrha projekta „More na Dubrove“ pridonijeti valorizaciji i očuvanju ribarske baštine općine Sveta Nedelja i područja FLAG-a Alba te provedbom mjera podignut svijest stanovništva, posebno djece, o tradicionalnom ribarskom identitetu Općine.

Projekt će utjecati na područje FLAG-a povećanjem razine informiranosti stanovnika Općine, posebno djece, posjetitelja i okolice o ribarskoj baštini. Franković se zahvalila FLAG-u Alba, ispred kojeg je na konferenciji nazočila Alenka Verbanac, za financijsku potporu koju je projekt ostvario na njihovom Natječaju.

Navedeni ciljevi projekta postići će se organizacijom edukativno-kreativnih radionica za djecu i uvođenjem manifestacije na temu ribarske tradicije te umrežavanjem lokalnih agroturizama, ribara i ugostitelja.

Najavljena je tako nova manifestacija „More na Dubrove“ koja je zamišljena kao obiteljski piknik u najvećem i najvažnijem parku Labinštine, Parku Skulptura Dubrova, i to u nedjelju 15. listopada 2023. godine.

Dagostin je kazala kako posjetitelje očekuju kulturni i edukativni sadržaji za djecu, degustacija ribljih tanjura lokalnih ugostitelja i agroturizma te zabavno-glazbeni program. Posebno se zahvalila predsjednici MKS-a Renati Kiršić za suradnju na ovom, ali i ostalim projektima Turističke zajednice u Parku Dubrova.

Danas započinju i edukativno-kreativne radionice u školi Vitomir Širola Pajo i u DV „Pjerina Verbanac“ PO Vrećari, s kojima je ostvarena odlična suradnja na projektu. Radionice za djecu osmislit će i provodit akademska kiparica Mia Knežević.

Planira se i tiskanje edukativne brošure za djecu na temu ribarske baštine, važnosti očuvanja mora i okoliša, važnosti održivog ribarstva i akvakulture za gospodarstvo te omogućava generacijski transfer znanja.

Irene Franković, načelnica Općine Sveta Nedelja

VRIJEDNOST PROJEKTA: 22.915,11 eura

Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo iz mjere 2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a Alba.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još