U subotu, 23. travnja, u planu je planinarski izlet ‘Putevima kontrabanda’ u Šušnjevici

Turistička zajednica Općine Kršan u suorganizaciji s Ekomuzejem Vlaški puti iz Šušnjevice povodom obilježavanja Dana planete zemlje 23. travnja 2022. godine organizira planinarski izlet Putevima Kontrabanda.

Okupljanje je u 9 sati ispred ekomuzeja Vlaški puti u Šušnjevici. Prvi dio puta djelomično vodi kroz šumu do prijelaza preko željezničke pruge, a zatim se nastavlja strmim usponom po pastirskoj stazi koja krivuda kroz livade i nisko raslinje te opet kratkim dijelom prolazi kroz šumu.

Na vrhu s kojeg se pruža prekrasan pogled na Istru se nalazi odmorište. Makadamska cesta s blagim usponima i padom dalje vodi do zaseoka Podmaj. Povratak je po istoj stazi. Predviđeno trajanje 2 sata i 15 min., duljina staze 5,97 km. Izlet je besplatan, ali je potrebno poslati prijavu na mail info@istria-krsan.com.

Kroz postav interpretacijskog centra te na tematskoj stazi upoznati ćete se s „kontrabandom“ koji se odvijao 30-ih godina prošlog stoljeća preko Učke. Pozivamo sve ljubitelje prirode i entuzijaste planinarenja i hodanja da nam se pridruže u ovoj avanturi!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još