Učenici SŠMB-a sudjelovali u proljetnom kolu ATOM lige

U četvrtak 31.3.2022. održano je proljetno  kolo Atom lige. Riječ je o popularnom ekipnom natjecanju iz matematike, fizike i kemije za učenike osmih razreda osnovnih škola te za učenike srednjih škola.

Ekipe se sastoji od 3 učenika istog razreda. Učenici u 75 minuta trebaju zajednički riješiti test znanja koji se sastoji od ukupno 27 zadataka (9 zadataka iz svakog predmeta, u tri težinske kategorije) te jednog složenijeg zadatka koji povezuje navedena tri predmeta.

U ovoj  školskoj godini  natjecalo se  ukupno 377 ekipa (1131 učenik) iz 127 škola iz 74 grada. Iz Srednje škole Mate Blažine Labin sudjelovao  je 21 učenik,  raspoređenih u 7 ekipa. Rezultati proljetnog kola su pribrojeni rezultatima zimskog kola (održano je 10.11.2021) te je na službenim stranicama Atom lige objavljen konačni poredak.

Najuspješnija ekipa iz Labina je bila prva ekipa trećih razreda. Karlo Strel, David Vorano i Roan Rašuo (u zimskom se kolu natjecao uz Karla i Davida i Matija Pajcur) je u kategoriji trećih razreda osvojila  visoko peto  mjesto (od 34 ekipe), čime su za jedno mjesto poboljšali plasman u zimskom kolu.

Učenici  prvog razreda opće gimnazije (1.o) natjecali su se u dvije ekipe. Članovi prve ekipe su Batelić Andrea, Patrik Rudan i Patrik Vozila. Plasirali su se na 46. mjesto od 72  ekipa prvih razreda. Članovi druge ekipe prvih razreda su  Mileta Erika, Nicoletta Milevoj (Marić Annika u zimskom kolu) i Licul Christianna. Plasirali su se na 66. mjesto.

Učenici  drugog  razreda opće gimnazije  i elektrotehnike također su se  takmičili u 2 ekipe. Članovi prve ekipe su Noemi Juričić (2.f), Ema Ljuna (2.f) i Nataša Mišon (2.o). Plasirali su se ukupno na 15.. mjesto od 49  ekipa drugih  razreda.  Članovi druge ekipe drugih  razreda su  Ivana Desović (2.o), Antonio Martinčić (2.e) i David Sandić (2.e). Plasirali su se na 38. mjesto.

Članovi druge ekipe  trećih razreda su Alka Mileta, Alex Načinović i Rebecca Files (svi iz 3.o razreda). Plasirali su se na 28. mjesto. Maturante su predstavljali učenici 4.f razreda opće gimnazije. Članovi ekipe su Mate Griparić, Robertino Licul i Nino Basanić. U konkurenciji od 25 ekipa osvojili su 20  mjesto.

Mentori učenicima su njihovi profesori iz matematike, fizike i kemije: Đani Žufić, Roberta Germin Mileta, Ticijana Šumberac, Nedeljko Mandić i Olivera Tadić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još