PODCAST UČKA #70 Ivan Nino Jakovčić: “IDS-u i Istri je više pomogao HDZ, nego SDP!”

Ivan Nino Jakovčić bio je gost 70. Podcasta Učka. Bio je to jedan od onih gostiju s kojima je vrlo lako raditi podcast, razgovor teče kao rijeka, a teme se samo gomilaju i razgovor ide u širinu. No, obećali su si kako ćemo pokušati napraviti još koji.

„Kad si na HTV-u, RTL-u, malo si botunan, moraš malo pazit. Podcast? Ajmo, šibaj, deri, lupaj, što čekaš“, rekao je Jakovčić na samom početku objasnivši zašto je pristao na ovo gostovanje i najavio zanimljivih 30 minuta.

U početku se najviše razgovaralo o IDS-u danas, glasovima i koalicijama. „Glavna tema 2001. je bila – Jakovčić obećava ipsilon, znate da ga nikad neće napraviti. Postoje pismeni tragovi toga. Sveučilište, bolnica, to su se svi hvatali za glavu, šta si lud Nino, nikad nam neće dati pare za to“, efektno je poentirao na samom početku.

Ubrzo je Sanadera oslovio lopovom, ali mu i zahvalio za pomoć oko sveučilišta, a Jadranku Kosor spomenuo pri izgradnji bolnice. Je li HDZ više pomogao IDS-u nego SDP? „De facto je to tako“, kaže Jakovčić pa objašnjava logiku toga.

„Brijuni rivijera je najbolji projekt kojeg sam osmislio i dao mu ime“, rekao je za čime žali, nazvavši čak jednu osobu „zločestom“ u tom obrazloženju. „Žao mi je i da je došlo do razlaza s Delbiancom, on je bio sjajna ličnost“, poručuje Jakovčić.

Nastavljeno je o najdražoj političkoj pobjedi i europarlamentu da bi onda uslijedila „mini igra“ pred kamerom – Jakovčić je dao ukratko svoje mišljenje o Tuđmanu, Miletiću, Račanu, Bassaneseu, Mesiću, Kolindi, Milanoviću, Demetliki, Škori i Tomaševiću, a o Kajinu je uslijedilo zasebno pitanje.

U razgovoru se stiglo i do Vučića, ali i do društvenih mreža. Za kraj stigli smo do medija i anonimnih komentatora. „Neka pišu što god hoće, a na nama je da naše rečenice i naša razmišljanja dođu do birača. Samo to molim, neka moja rečenica ne bude izvitoperena, neka dođe do birača.“

Kako je vrijeme odmicalo, tako se ‘dizala temperatura’: „Najviše volim kad me prozivaju za korupciju i krađu. Molim Vas, evo, prijavite me MUP-u, DORH-u, sad imate i OLAF, i sve što mi nađu nezakonito, dijelimo.“

Pri kraju je na red stigao i sport – zbog čega u Istri nema vrhunskog sporta: „Ima više razloga. Nemojmo zaboraviti da nas ima 210 hiljada. Prisjetimo se devedesetih kad je bila tema politika i sport – Tuđman, HDZ, Dinamo, Hajduk, Rijeka, Linić… Ja sam rekao, gledajte, ja to neću raditi. Ja želim da Istra bude u prvoj ligi, ali ne želim miješati politiku u sport“, rekao je Jakovčić pa pojasnio kada se ozbiljnije upleo, zamolbom. Za kraj, otkrio nam je Jakovčić što želi Istri, a što sebi želi u 2022. godini ne biste pogodili da pogađate stotinjak puta…

Premijerno 70. izdanje Podcasta Učka je na rasporedu večeras, u petak 03. prosinca 2021. godine, u 20:00 sati.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još