VIKENDOM KONKRETNO | Andrej Prskalo: “Tko zna bi li bio sretniji čovjek da sam se negdje prodao?”

Tridesetak metara zračne linije od gola na kojem je počeo braniti, Andrej Prskalo bio nam je gost 76. Podcasta Učka, a i u sklopu rubrike „Vikendom konkretno“. Najtrofejniji igrač HNK Rijeka ikad govorio je s nama o mnogo tema, a počelo je o Martinskom i prvim trenerima.

„Sjećam se svakog trenera, prvi mi je bio Links, ovim putem ga i pozdravljam. Znali su me i ‘švercat’ dok sam bio treći osnovne, sjećam se puno treninga“, rekao je Prskalo na početku… Ubrzo smo stigli na aktualnu situaciju i rastanak s Rijekom za kojeg je rekao da nije bio – „reprezentativan“.

Rekao je i da ga nije kontaktirao nijedan od tri sportska direktora koja trenutno Rijeka na papiru ima. Nakon toga smo popričali o planovima, eventualnom odlasku u inozemstvu ili ostanku u HNL-u. Morali smo porazgovarati i o „onoj“ sezoni, kada je kao kapetan predvodio Rijeku do naslova prvaka.

„Taj kolektiv, kad se sjetim, to su sve dragi dečki. Nitko nije iskakao iz okvira, a kad dođeš na utakmicu, imaš osjećaj da te nitko ne može pobijediti“, krenuo je Prskalo o toj, za njega i za te dečke, nestvarnoj sezoni. Kada je pričao o glavnim trenerima, dva je istaknuo iznad ostalih, a onda je odabrao i tri najdraža trenutka u karijeri.

Odgovorio je i kako je došao u Rijeku, a pričali smo i o karakteru, odnosno je li mu on više pomogao ili odmogao u nogometnoj karijeri. „Uvijek idem pošteno, čistog obraza, i ne bih mijenjao ništa. Tko zna bi li bio sretniji čovjek da sam se negdje prodao?“

Uslijedila su pitanja gledatelja i dio o vinu, vinogradarstvu i tom dijelu njegovog života kojem se sve više posvećuje. Premijera 76. Podcasta Učka je danas, nedjelja, 3. srpnja u 9:30 sati.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još