Čepljan Dejan Nišandžić u košarkaškoj reprezentaciji osoba s invaliditetom, idu na EP

Riječki portal „SportCom“ donio je vijest o tome kako je Hrvatska košarkaška reprezentacija osoba s invaliditetom saznala suparnike na Europskom prvenstvu B divizije, što će se u Ateni odigrati od 11. do 19. srpnja.

Izabranici Riječanina Siniše Kuharića svrstani su u skupinu B zajedno s Austrijom, Litvom i Srbijom, u drugoj skupini razigravat će Rusija, Bosna i Hercegovina, Latvija i Grčka.

„Skupina je teška, suparnici su respektabilni, ali ako ostavimo srce na parketu sve je moguće“, rekao je Kuharić, koji na pripremama u Nedelišću okupio Igora Ograjšeka, Nermina Pandžića, Stipana Pešića, Nikolu Bistrovića, Ademira Demirovića, Ivicu Vujicu, Antu Štimca, Matiju Tenšića, Emila Baligu, Kristijana Čabraju, Luku Bastalića i Dejana Nišandžića, koji su naporno odrađivali sve zamisli novog izbornika.

„Čast mi je biti na pripremama reprezentacije, skupljati znanje i iskustvo od starijih igrača. Treninzi su zahtjevni i teški, ali i trebaju biti takvi ako želimo postići dobar rezultat. No, nije nikakav problem, atmosfera u momčadi je odlična, svi  su spremni za šalu što odmah donosi i pozitivnu energiju“, reći će Dejan Nišandžić, jedini član reprezentacije koji dolazi iz KKOI Kostrena, inače iz Čepića u Istri, koji je iskren kada su u pitanju mogućnosti ove reprezentacije.

„Volio bih da u Ateni izguramo do finala i uđemo u A diviziju, ali svaka tekma koju dobijemo bit će veliki uspjeh. Zbog specifičnih uvjeta izazvanih koronavirusom ne možemo igrati trening utakmice i teško je procijeniti kakvi smo u odnosu na druge. No, najvažnije je da damo sve od sebe“, zaključit će Nišandžić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još