CSC KUP – MEMORIJAL ANTOLIĆ ČESIĆ | Laura Batelić i Karlo Mileta jedrili u Medulinu

Protekli tjedan od 14. do 17. 04. 2022. u autokampu Medulin održana je regata “CSC Kup – Memorijal Antolić Česić 2022” u klasi Optimist. Ova međunarodna regata privukla je 140 jedriličara i 23 klubova iz Hrvatske, Poljske, Italije, Srbije i Crne Gore. Rabački JK Kvarner su predstavljali Laura Batelić i Karlo Mileta, u pratnji trenera Nenada Borića i Diega Kalca.

U četiri dana jedrenja napravljeno je devet plovova od predviđenih 12. Prva dva dana napravljeno je šest plovova po umjerenim jugozapadnim vjetrom, koji su ujedno bili i kvalifikacijski plovovi za ulazak u finalno jedrenje u Zlatnoj skupini. Nakon kvalifikacija Laura Batelić uspjela se kvalificirati u Zlatnu grupu, dok je Karlo Mileta upao u Srebrnu grupu.

Finalna jedrenja u subotu i nedjelju obilježila je jaka bura tako da se uspjelo jedriti samo u subotu dok u nedjelju zbog orkanskih udara bure nije bilo jedrenja. Laura Batelić nakon finalnog jedrenja je osvojila 49. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 16. mjestu u šestom plovu.

Treba napomenuti da ovo odličan rezultat jer u konkurenciji hrvatskih predstavnika je 17. jedriličarka, a Karlo Mileta je isto ostvario odličan rezultat te je u Srebrnoj grupi zauzeo 21. mjesto.

Osim rabačkih optimista, i jedriličari u klasi Laser pod vodstvom trenera Vlade Matijevića imali su pripreme u Puli za predstojeće prvenstvo Hrvatske koje se održava već sljedeći vikend u “Vega” Pula od 22. do 24. travnja.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još