INVENTURA NA ISTRASPORTU | NK Rudar: Je li bolji posao napravljen na terenu ili izvan njega?

Na portalu IstraSport objavljena je “inventura” protekle sezone Rudara u Trećoj HNL Zapad. Prenosimo integralno:

Peto mjesto u Trećoj HNL Zapad drugi je najbolji rezultat labinskog kluba u posljednjih desetak godina, i to ako računamo 16 kola u korona-prekinutoj sezoni kao najbolji. Taj se rezultat dakle može gledati i dobar, međutim, u Labinu se živi s nekim drugim perspektivama.

Prije nego se prvi put zakotrljala lopta u sezoni, netko je u Labinu zaključio kako je momčad super-snažna te kako bi morali biti u samom vrhu ljestvice. Na terenu, momčad je dala što je imala, bilo je to dovoljno za četvrto mjesto na kraju jeseni.

Na kraju prvenstva, sa samo 18 osvojenih bodova na proljeće, okončali su kao peta momčad lige, a mnogi će reći kako je to rezultat ispod realnih kvaliteta momčadi. No, kad se pogleda Crikvenica, koja je promijenila tri trenera u sezoni i baš su svi „kliknuli“, možda u Rudaru nisu problem bili samo treneri. Jer, kada je igrač iznad kvalitete lige u kojoj igra, tada se to vidi – tko god bio trener.

Rudari su kudikamo lošiji posao odradili izvan travnjaka, nego na njemu – tu nema dileme. Od suludih drugoligaških najava, nerealnih ambicija do toga da je 24. igrač po minutaži u ovoj sezoni Valentino Stepčić što jasno sugerira koliko su Labinjani „prenatrpali“ kadar.

NAJVIŠE IGRALI

Ivan Macan na terenu je proveo 2243 minuta, odnosno 24 cijele utakmice dok je igrao u još jednoj. Osim njega, preko 1900 minuta skupili su još samo Robert Dadić i Edis Kurtić dok su blizu toga i Antonio Načinović, Saša Urošević te Marino Bulat.

NAJVIŠE ZABIJALI

Iako je imao periode nešto slabije igra, Ivan Macan je ponovno imao fantastičnu sezonu te je najzaslužniji za peto mjesto Kovara. Postigao je 23 pogotka, a drugi strijelac Rudara u ovoj sezoni je Robert Dadić s pet pogodaka što je podatak koji bi trebao zabrinute odgovorne u klubu.

NAJVIŠE KARTONIRANI

Zbog svoje snage, Antonio Načinović lakše zarađuje kartone od ostalih. Kad on zakasni, to je najčešće karton. Sreća njegova da je to rijetko pa je sezonu okončao sa „samo“ šest žutih kartona i jednim crvenim. Njegov stoperski kolega Edis Kurtić je na kraju zaradio pet žutih i crveni.

NAJBOLJI

Ponovno, Ivan Macan „iznad svih“. Daleko. Osim njega, odličnu sezonu iza sebe ima i Robert Dadić, a bolji tretman po pitanju minutaže zaslužio je i Tino Licul koji je u 1240 minuta pokazao da je itekako kadar za ovu ligu. Također, spomena je ovdje vrijedan i Toni Rudan koji je svaku minutu na terenu odradio maksimalno profesionalno, a postigao je i četiri pogotka.

OTKRIĆE

Upravo se ovdje krije ponajveći problem Labinjana. Dojam je kako su imali premalo igrača željnih dokazivanja i „otkrivanja“, a previše igrača s ‘imenom i prezimenom’ koji Labinjanima nisu donijeli toliko željenu kvalitetu više. Ovdje treba spomenuti 18-godišnjeg Paola Juričića koji je u 300 minuta pokazao da se na njega u narednoj sezoni mora ozbiljno računati.

KONAČNA OCJENA

U nekim drugim gradovima, ovo bi bila možda četvorka, a u Labinu će nam zamjeriti ako damo i „trojku“. Slabašna „trojčica“, iako kad bi se maknuo suludi imperativ rezultata, možda smo i pregrubi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još