ISTRASPORTOVA INVENTURA JESENI – NK RUDAR TRANS EURO: Labinjani mogu i moraju bolje

Sve je u životu stvar perspektive. Jesenska polusezona NK Rudar Trans Euro može se promatrati iz više kuteva. Prvi je onaj pesimistični – ova je momčad morala bolje od 15 osvojenih bodova i osam poraza iz 13 utakmica. Drugi je optimistični – mirno se plovi prvenstvom, a polako su afirmirani i neki mlađi igrači.

Ipak, Labin je teška sredina, dojam je da nisu afirmirani dovoljno. Ali, tu se sada vrtimo oko dojma. Brojke govore da su Kovari osma momčad lige nakon 13 kola, i to ako Nehaj ne pobijedi u svom zaostalom susretu. Ako osvoji tri boda, tada su Kovari deveti.

Jasno je, to je rezultat kakvim se ne može miriti nijedan simpatizer labinskog kluba pa i ne čudi što će na proljeće Kovare u nove pripreme povesti legenda kluba Roberto Paliska. Njegov primarni zadatak, uz poboljšanje rezultata, će biti i potpuno afirmiranje nekolicine juniora s kojima je bio jesenski prvak.

No, za to će mu trebati i pojačanje ili dva, jer su već dvojica napustila Labin – Pavlović i Ban, uz trenera Zorana Škerjanca. Treba reći i da je simpatični i kulturni Škerjanec imao kudikamo povoljniju i mirniju situaciju od nekih prošlih trenera Kovara koji su ‘strepili’ nakon svakog poraza. Prije svega se to odnosi na ulazak u prvenstvo kad bi nekima pala “trenerska glava” nakon uvodna tri poraza. No, svojim ugledom i ponašanjem, Škerjanec je to i zaslužio.

Najviše minuta na terenu, svih 1170, proveo je vratar Tony Macan, a u 13 utakmica još su sudjelovali samo Golja, Giljanović, Stepčić i Ban. Gabrielu Golji nedostaje samo osam minuta da se pridruži maksimalnom Macanu u broju minuta.

Kad su u pitanju strijelci, Ivan Macan je ponovno na vrhu, sa šest golova, iako je iza njega polusezona od kojih pamti bolje, a pet je dodao iskusni Valentino Stepčić. Treći strijelac momčadi je Toni Rudan, s dva postignuta. Još su po jedan zabili stoperi – Edis Kurtić i Antonio Načinović.

Od ostalih igrača treba spomenuti Tina Licula koji je vjerojatno igrao na četiri ili više pozicija u momčadi, ali je pokazao da je pravi trećeligaški igrač, gotovo na svakoj od njih. Osim njega, pojačanjem se pokazao i mladi 19-godišnji Lorenzo Boucaux koji u vezni red donosi veoma važnu čvrstinu, a kad su igrali, potencijal su pokazali i predvodnici juniorske momčadi – Tarik Malkić i Paolo Juričić.

Za proljeće recept je jasan – dovesti igrača ili dva, a onda pustiti Kovare da u miru rade i spremaju se za novu polusezonu. Rudar Trans Euro može bolje.


Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još