Jahači konjičkog kluba Astra odlični na zagrebačkom hipodromu

Proteklog vikend na zagrebačkom hipodromu održano je prvo kolo Batida GP serije i prvo kolo Croatia Cup-a, natjecanja u preskakanju prepona. KK Astra iz Labina predstavljalo je troje jahača: Julija Ilijevski na Amareni 2, Toni Vlačić na Domino Z i Ira Seferagić na Corvetti B u pratnji trenera Maurilia Samanni.

Na turniru je sudjelovalo 40-ak natjecatelja u različitim kategorijama utakmica visina 0,60m, 0,80m, 0,90m 1,00m 1,10m 1,20 i 1,30 m. U subotu, prvog dana natjecanja, prvi na startu utakmice visine 0,60m bio je natjecateljski par Toni Vlačić sa mladim četverogodišnjem pastuhom Domino Z te su parkur prošli bez kaznenih bodova i osvojili rozetu.

Julia Ilijevski i kobila Amarena 2 osvojile su dva prva mjesta na visini utakmice 0,80 sa najbržim vremenom od 67,07 sekundi i visine 0,90 m u vremenu 68,40 sekundi. Drugog dana natjecanja Toni na Domino Z i Julia sa All my memories na visini utakmice 0,80 m prošli su parkur bez kaznenih bodova te osvajaju rozete dok Ira i Corvetta B završavaju parkur sa četiri kaznena boda (jedna porušena prepona). Na utakmici visine 0,90m Julija i Amarena 2 osvojile su šesto mjesto nakon što su parkur prošle bez kaznenih bodova u vremenu od 76 sekundi.

Prvog dana svibnja započinje sezona istarskog preponskog jahanja, odnosno Istra kupa, ovogodišnjeg noviteta. KK Astra po prvi puta je domaćin prva dva kola koji će se održati u Barbanu i 29. svibnja u Labinu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još