Konjički klub Astra ove je nedjelje velikim turnirom proslavio 20. rođendan

Konjički klub Astra u nedjelju je proslavio svoju 20. obljetnicu postojanja kluba organizacijom konjičkog turnira u preponskom jahanju. Klub je osnovan 27.03.2002 i danas broji tridesetak članova, entuzijasta i simpatizera svih generacija.

Većina članova su Labinjani, međutim imaju i članova iz cijele Istre, kao i Rijeke. Glavne discipline kojim se bave članovi kluba su preponsko i daljinsko jahanje.

Na turniru su učestvovali natjecatelji iz istarskih klubova: Equi Team iz Žminja, KK Sv. Eufemija iz Rovinja i susjedni klub KK Accordia iz Labina.  Turnir je zamišljen na način da omogući nastup takmičarima s malo ili bez iskustva u preponskom jahanju. Na kraju turnira svi natjecateljski parovi nagrađeni su rozetama.

Prva utakmica bila je mix pisma sa stacionatama:

1.Anika Bastijančić – Haladar (KK Equi Team)

2.Lara Mijandrušić – Miško (KK Equi Team)

3.Nikol Vozila – Vento (KK Accordia)

4.Suzana Haber – Kajen (KK Sv.Eufemija)

5.Baeta Leček – Caro Cup (KK Sv.Eufemija)

Na utakmici 60cm idealno vrijeme, pobjednica je bila najmlađa devetogodišnja  natjecateljica Zara Štoković na 21-godišnjoj kobili Tara koja je svojim nastupom pokazala  kako visina konja  i godine nisu bitne za bavljenje ovim sportom već povjerenje između jahača i konja. Ukupno je nastupilo osam natjecateljica.

Nagrađivani natjecateljski parovi peharima i rozetama:

1.Zara Štoković – Tara  (KK Equi Team) 0,1:15

2.Nikol Vozila – Vento (KK Accordia) 0,1:0,8

3.Nastasia Faraguna – Diva (KK Accordia) 0,1:07

4.Karin Kalčić – Princess of Village (KK Equi Team) 0,1:04

5.Zara Štoković – Mangala (KK  Equi Team) 4,1:0,8

Treća po redu utakmica 80 cm idealno vrijeme sa najviše natjecateljskih parova, njih devet. Prvo mjesto pripalo je domaćoj članici Vedrani Ljubić iz Opatije na  konju Jumping Jack Flesh. Oni su parkur prešli bez kaznenih bodova u vremenu 1:23 sek.

Nagrađivani natjecateljski parovi peharima i rozetama:

1.Vedrana Ljubić – Jumping Jack Flesh (KK Astra) 0,1:23

2.Tina Družeta – Diva (KK Acordia) 0,1:20

3.Zara Štoković – Tara (KK Equi Team) 4,1:16

4.Karin Kalčić – Princess of Village (KK Equi Team) 4,1:05

5.Natalia Licul – Luna (KK Astra) 8,1:33

Četvrta utakmica visine 90 cm bila je na vrijeme i prvo mjesto također je pripalo domaćoj članici Miji Đurović na kobili Queen. Nagrađivani natjecateljski parovi peharima i rozetama:

1.Mia Đurović – Queen (KK Astra) 4,1:19

2.Greta Marušić – Luna (KK Astra) 8,1:12

3.Suzana Haber – Caro Cup (KK Sv.Eufemija) 12,1:03

Zadnja utakmica visine 1m utakmica na vrijeme, nastupile su samo domaće članice. Bila je  neizvjesna između takmičarke Mie koja je parkur prošla kao i Julia bez kaznenih bodova, ali su konjički par Julia i Afrodita bile brže za devet sekundi prešavši parkur u vremenu 1:10.

1.Julia Ilijevski – Afrodita (KK Astra) 0,1:10

2.Mia Đurović – Queen  (KK Astra) 0,1:19

3.Greta Marušić – Luna (KK Astra) 4,1:10

“Još jednom smo pokazali da smo pod vodstvom trenera Maurilia Samanni spremni za novu sezonu sportskog jahanja, te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomagali u organizaciji turnira, autopraonici Istobal, fotografu Ingi Kos, te ostalim donatorima. Ove godine u suradnji sa Istarskim konjičkim klubovima, Istarskim konjičkim savezom i HKS-om domaćini smo 1. i 2. kola Istra Cupa koje započinje 1.svibnja u Barbanu i 29. svibnja u Labinu”, poručili su iz KK Astra, sa svojom predsjednicom Rafaeli Kranjac Zupičić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još