Leo Bernaz i Josip Griparić pokorili kvalifikacijski turnir za PH, odlaze na završnicu

Stolnotenisači Brovinja Leo Bernaz i Josip Griparić osigurali su plasman na Prvenstvo Hrvatske za kadete osvojivši na Kvalifikacijskom turniru u Opatiji prvo i drugo mjesto.

Do finala Bernaz je u grupi pobijedio Lesicu (Malinska), Brumnjaka (Opatija) i Bartolovića (Novigrad) po 3:0. Istim rezultatom je u 1/4 finalu bio bolji od Kožula (Srdoči), a u polufinalu je pobijedio Zidarića (Pula) 3:1. U finalu neizvjestan meč s klupskim suigračom Griparićem i pobjeda u petom setu 14:12.

Griparić je do finala redom pobijedio Šušnjića (Opatija) 3:0, Bogovića (Malinska) 3:1, Labinjana (Novigrad) 3:0, u 1/4 finalu Lesicu (Malinska) 3:1 te u polufinalu Strilčića (Malinska) 3:0.

U kategoriji kadetkinja nastupile su Sara Bernaz i Lucia Maria Fonović. Bernaz je grupu prošla kao drugoplasirana s jednom pobjedom protiv Šušnjić (Opatija) 3:1, te porazom od Šakić (Malinska) 3:1.

U 1/4 finalu je pobijedila Bogović (Malinska) 3:0, a u polufinalu je izgubila od kasnije pobjednice Vujičić (Pula) 3:1. Fonović je u grupi poražena od Vujičić (Pula) i Babić Poljak (Opatija).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još