Mario Ratkajec odigrao utakmicu za povijest – istarski derbi Labinjanima

Datum 04. prosinca 2021. godine sigurno će zlatnim slovima ostati upisan u karijeri Marija Ratkajeca. Pitanje je sjećaju li se i mnogo stariji kroničari od nas kada je posljednji put na seniorskoj utakmici neki rukometaš postigao 21 pogodak, a to je danas uspjelo labinskom „topniku“ Ratkajecu.

Istarski derbi bio je onakav kakvog se i očekivalo, čak 28 minuta isključenja, uz crveni pa plavi karton i Ugrinu, a odlučen je u posljednjim sekundama kada je Ratkajec 21. golom na susretu pogodio za 33:34. Inače, veći dio susreta vodili su gosti, a 49. minuti imali su naizgled „komotnih“ 25:28.

No, Buzećani su se vratili u igru i zakomplicirali kraj susreta, no bodovi odlaze u Labin. Kod domaćina od ostalih bolji „bombarder“ izvana Arian Bašić koji je postigao devet pogodaka, a spomenimo za kraj da su Kovari ovom pobjedom skočili na četvrto mjesto s 13 bodova dok su Buzećani ostali sedma momčad lige s 11.

Narednog vikenda Labinjani u posljednjoj utakmici polusezone ugošćuju Gospić, dok će Buzećani na put u Zadar. Od ostalih istarskih predstavnika, Rovinj sutra u tekućem kolu gostuje kod Kozale, a onda za sedam dana dočekuje Hrvatski Dragovoljac.


BUZET – Gradska – PRVA HRL JUG – 10. kolo
SUCI: Filip Skendrović i Dominik Trčak (oba Samobor)

BUZET – RUDAR ADRIA OIL 33:34 (17:18)

BUZET: Drašćić, Šegota V., Musizza, Jakac 4, Božić 3, Nežić, Valković 3, Flego I. 3, Šegota I. 3, Kisiček 5, Črnac, Rušnjak 3, Bašić 9, Pešić, Dobša, Karaula

Sedmerci: 8/9, Isključenja: 12 minuta (Bašić 4, Karaula 2, Nežić 2, Valković 2, Šegota V. 2)

Trener: Ranko Silić

RUDAR ADRIA OIL: Zena 1, Kokot, Mandić, Ratkajec 21, Tomičić, Lazar, Vozila, Štucin 3, Ugrin 3, Dželili, Murselović, Jelušić 1, Dukić, Kostić 5, Lukšić, Ajanović

Sedmerci: 7/7, Isključenja: 16 minuta (Jelušić 6, Ugrin 4, Kostić 4, Dukić 2, Lazar 2)

Trener: Dalibor Zupičić

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još