Niko Franković ponovno na okupljanju reprezentacije

Piše: Vito Rocco

Lijevi vanjski RK Rudar Adria Oil Niko Franković na novom je okupljanju kadetske reprezentacije u Ivanić Gradu, koje traje od 11. do 17. travnja. Ova će momčad uz 15 drugih zemalja ovo ljeto nastupiti na europskom prvenstvu u Crnoj Gori, gdje će igrati u skupini s Italijom, Portugalom i Crnom Gorom.

„Trenira se dobro i jako te polako razmišljamo o predstojećem europskom prvenstvu. Fokus je na obrani 5-1 i uigravanje napada za razne varijante protivničke obrane. Uz naporne treninge, ekipa zajedno živi i diše te se tako i bolje upoznajemo“, ističe Franković.

Prošlo je okupljanje trajalo četiri dana, od 14. do 17. ožujka, nakon kojeg su se kadeti reprezentacije uputili u Mađarsku na turnir. „Bio je poseban, prije svega iz razloga što nam je to bilo prvo okupljanje s novim izbornikom. Vrlo brzo smo se prilagodili i odigrali jedan solidan turnir koji smo završili s dvije pobjede i porazom od domaćina Mađarske. Igrali smo još protiv Slovenije i Portugala, ali ja sam nažalost susret sa Slovenijom morao propustiti zbog ozljede glave dobivene na utakmici s Mađarskom“, rekao je Franković o međunarodnom turniru u Mađarskoj.

Franković, koji ove sezone zabija malo više od 6 golova po utakmici, komentirao je i svoju igru: „Zadovoljan sam sa svojim učinkom, iako uvijek može bolje. Drago mi je da se sve bolje snalazim u ulozi prednjeg u sustavu 5-1, kojeg smo počeli prakticirati i u klubu.“

Rudar do kraja sezone ima još dvije utakmice, protiv Buzeta u Labinu i gostovanje u Gospiću. Kako Niko ističe: „Mislim da imamo kvalitetu da pobijedimo obje utakmice i da do kraja prvenstva ostanemo na trećem mjestu.“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još