Čak sedam mladih nogometašica s Labinštine sudjelovalo u velikom uspjehu pionirki Istre 1961!

Jako lijepe vijesti dolaze s cijele Labinštine. Naime, pionirke Istre 1961 ovog su vikenda nastupale na turniru „Girls Trophy“ u Ivanić Gradu. Mlade nogometašice iz Istre ostvarile su sjajan rezultat, osvojivši drugo mjesto nakon nesretnog poraza od zadarskog Donata nakon ruleta jedanaesteraca.

Mlade nogometašice vodio je trener Aron Xhemajli uz asistenciju Viktorije Skendrović, a sve je pratio sinonim za ženski nogomet u Istri, Nenad Glušica. Na turniru je nastupilo 16 ekipa iz cijele Hrvatske, igrala je tu i većina prvoligaških ekipa pa možemo reći kako je ovo najveći turnir ikad održan za djevojčice u Hrvatskoj.

Labinština mora biti ponosna jer je u kadru bilo čak sedam nogometašica s ovog područja. Uz Marić Modrušan, Mijić, Mutavčić, Vujičić, Gravkić, Krajnc iz Pule te Brajković iz Opatije, igrale su Nina Rašuo, Leynah Hevešević i Maila Šumberac iz NK Rudar Trans Euro, Eleni Fable iz Potpićna Učke 72 te Dora Načinović koja nastupa za vinešku Iskru.

Tu treba spomenuti i dvije Rapčanke koje su već otišle put Pule te svoju karijeru grade u Istri 1961. To su vratarica Nina Rajković te Elin Matošević. Dodajmo da je ekipa Istre 1961 u polufinalu izbacila i Hajduka, a da su u toj utakmici primile jedini pogodak na turniru!

Sve su te djevojčice potvrda kako je ženski nogomet ‘hit’ na Labinštini, a svima njima jedno veliko bravo i čestitke na sjajnom rezultatu!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još