Mlade labinske nogometašice do srebra i na Dalmatinko Cupu!

Mlade nogometašice Istre 1961 nastavile su sa sjajnim rezultatima diljem države. Naime, proteklog vikenda su pohodile novi turnir, ovog puta naziva „Dalmatinko cup“ na kojem su ponovno stigle do srebrne medalje, odnosno drugog mjesta.

U toj momčadi Labinština ima čak šest predstavnica – Ninu Rajković i Elin Matošević koje su prije Istre 1961 igrale za Rabac, zatim tri članice NK Rudar Trans Euro Mailu Šumberac, Ninu Rašuo i Leynah Hevešević, a Dora Načinović i Anđela Faraguna inače igraju za vinešku Iskru.

U skupini s Trogirom, Hajduk i Donatom ostvarile su dvije pobjede – protiv Trogira 5:0 te protiv Hajduka 1:0, a protiv zadarskog Donata odigrale su 1:1. U četvrtfinalu su protiv GOŠK-a odigrale odličnu utakmicu te su slavile s 10:0, da bi u polufinalu bile bolje od Splita s 4:0.

Finale je donijelo novi okršaj sa zadarskim Donatom, ali ovog puta su mlade Zadranke bile bolje te su zasluženo odnijele zlato. Trener Aron Xhemajli na raspolaganju je imao: Marić Modrušan, Rajnović, Mijić, Matošević, Vujičić, Mutavčić, Krajnc, Gravkić, Giačić, Karapandža, Šumberac, Rašuo, Hevešević, Capolicchio, Faraguna, Načinović, Maras, Dembicki Radolović i Banovac. Jana Vujičić proglašena je najboljom igračicom turnira.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još