NAJVEĆI: Iz Rijeke odlazi Andrej Prskalo, najtrofejniji igrač kluba u njegovoj povijesti

Nekoga ozbiljno ovih dana treba biti sram. Možemo mu i izgovoriti ime, ili njihova imena, ali nema smisla davati im na važnosti u klubu kojem su dali jako malo, a zauzvrat, pretpostavljamo, za ozbiljnu mjesečnu cifru.

Danas istječe ugovor Andreja Prskala, dosadašnjeg vratara Rijeke koji je u tom klubu osvojio čak sedam trofeja. Šest je lijepih i velikih, pet kupova i jedan superkup, ali fotografija na kojoj s kapetanskom trakom na ruci podiže pokal za prvaka Prve HNL, ostati će trajni zapis kako danas iz Rijeke odlazi Najveći.

Rijeka je imala puno velikana, ali kada su trofeji u pitanju, s njime nitko ne može u istu rečenicu. I ne, sigurno nije zaslužio ovakav odlazak iz kluba kojem je dao svoje najbolje godine, koji je godinama bio sjajan na golu Rijeke, a u šampionskoj sezoni nosio je momčad do titule prvaka.

Prvoligaš s Rujevice ovih dana zaista ne djeluje kao ozbiljan profesionalni klub, ako maknemo skupocjene sakoe i press konferencije. Takva Rijeka ne zaslužuje ovakvu veličinu u svojim redovima, a navijači strahuju uoči nove sezone, s razlogom.

Jedno je sigurno – Rijeka bez Prskala je manje Rijeka. On će se već snaći – uostalom, i kad bi branio za matični Cement 1958 iz Koromačna, ili sada mu obližnji Polet iz Snašića, i dalje bi bilo velikan za sve igrače iz trenutnog kadra Rijeke. Takvi se rijetko rađaju i prava je šteta što je netko u HNK Rijeka uspio to zaboraviti. Njima na sramotu, njemu veliki aplauz za sve što je napravio u tom klubu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još