Nakon višegodišnje ‘bitke’ i odlazaka u Zagreb, Labin će od HNS-a dobiti umjetnu travu – počeli radovi na Vinežu!

Sportska infrastruktura Labina ove godine dobiva svoju „točku na i“. zaključak je ovo sastanka održanog u petak na lokaciji gradilišta sportskog kompleksa na Vinežu na kojem su u tijeku građevinski radovi.

Naime, Grad Labin izvodi investiciju kojom će uskoro niknuti novi sportski objekt, toliko željeno pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom za labinske sportaše.

Sastanak koji je održan na samom mjestu izvođenja radova prisustvovali su gradonačelnik Valter Glavičić sa suradnicima iz gradske uprave, predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s voditeljicom infrastrukture Andreom Dokuš i Darkom Raićem Sudarom, predsjednikom Nogometnog saveza Istarske županije i članom Izvršnog odbora HNS-a, predstavnici Sportske zajednice Grada Labina i NK Rudar te izvođača i nadzora radova.

„Danas je veliki dan za labinski sport i zahvaljujem HNS-u na velikoj potpori i razumijevanju koju su pokazali za ovu našu investiciju. Grad Labin trenutno ulaže oko 4 milijuna kuna u građevinske radove koji će biti zgotovljeni do 30. studenog te će sve biti spremno za postavu umjetne podloge. Danas smo potpisali ugovor sa HNS-om te će oni financirati taj zahvat koji je sveukupno vrijedan oko 3 milijuna kuna te zajedno dolazimo do investicije od nekih 7,5 milijuna kuna, a ukoliko vremenske prilike budu to i dopuštale, travnjak će biti postavljen već do kraja godine. Još jednom, velike zahvale na potpori ovom projektu koji nakon mnogih ulaganja u sportsku infrastrukturu u Labinu, podiže naš grad visoko na ljestvici sredina koje imaju i pružaju ovakve uvjete svojim sportašima, rekreativcima i ono najvažnije, svojoj djeci”, istaknuo je gradonačelnik Glavičić nakon sastanka.

Svoje oduševljenje i značaj ove investicije za labinske sportaše nije krio tajnik Sportske zajednice Grada Labina, Siniša Verbanac koji je istaknuo kako se 2013. godine održao sastanak na temu sportske infrastrukture u Labinu te su činjenice bile porazne. Labin je bio sredina vjerojatno na samom začelju Istre po kvaliteti iste.

Sada, nepunih 10 godina kasnije, slika je u potpunosti drukčija te su ulaganja u Sportski centar, boćarsku dvoranu, atletsku stazu, vanjska sportska igrališta i mnoge druge, a sad i u pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom učinili to da je Labin po kvaliteti sportske infrastrukture  na samom vrhu i to se s ponosom može istaknut.

„Već nekoliko godina kao HNS provodimo jedan projekat po svim županijama sufinanciranja infrastrukture, a jedan od uvjeta je da lokalna zajednica poput Grad Labina pripremi teren odnosno odradi građevinske radove, a HNS financira drugu fazu, odnosno postavu, nabavu i montažu umjetne trave. Ovaj novi nogometni teren značajno će olakšat klubovima te podignut kvalitetu rada na jedan viši nivo”, zaključio je Darko Raić Sudar, predsjednik Nogometnog saveza Istarske županije te član Izvršnog odbora HNS-a.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još