Search
Close this search box.

NOVA PROMJENA U RUDARU | Franko Čupić više nije šef struke omladinskog pogona, od danas to će biti Valentino Stepčić

Stadion Zelenice (FOTO: Marin Stepčić)

Nogometni klub Rudar obznanio je danas novu promjenu. Iako postoje primjeri gdje je trener seniora šef struke omladinskog pogona, kao recimo u pulskom Uljaniku, klub iz Zelenica se odlučio na nesvakidašnji potez.

Franko Čupić više neće obnašati tu dužnost, a od danas će o omladinskom pogonu, barem o onom stručnom dijelu, voditi Valentino Stepčić. Potez je nesvakidašnji jer je Stepčić vlasnik UEFA C licence, najniže u svijetu nogometa, a u Istri (i šire) nema sličnog primjera.

O obnašanju važne funkcije u klubu, Valentino kaže: “Hvala Izvršnom odboru kluba, Sandiju, Alenu na ukazanom povjerenju. Svjestan sam koju odgovornost ta funkcija nosi. Napraviti ću sve da to ukazano povjerenje opravdam pa čak i nadmašim očekivanja.”

No, tko zna, možda je u Labinu ta famozna „C licenca“ ključ uspjeha. Naime, iako su pojedinci tvrdili kako „prije nije valjalo“, u vrijeme Mauricija Kožljana na poziciji šefa omladinskog pogona dvaput su se igrale kvalifikacije za ulazak u Prvu HNL pionira i kadeta, a aktualni seniorski kadar bez mladih nogometaša 2005. i 2004. godište danas ne bi mogao igrati nijednu ligu.

Pred Stepčićem je zahtjevan posao, iz više razloga, a primarni cilj je zadržati kadete i juniore u Prvoj NL NS Rijeka gdje su trenutno u zbroju bodova pretposljednji ispred riječkog Zameta. Za nadati se kako će i ove godine ostati u elitnom društvu, kao i lani kada su se također borili za ostanak.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još