Search
Close this search box.

U nedjelju Plomin igra pred kamerama – “Pohvale svim dečkima u klubu na zalaganju i trudu te u narednim kolima očekujem još bodova”

Nedjelja, 10:30 ujutro, Plomin Luka. Zvuči kao početak lošeg „dejta“ ili završetak krajnje borbenog izlaska. Ali ne, ove nedjelje ujutro na igralištu podno Plomina svoj susret Druge ŽNL igraju Plomin i Brtonigla NV.

Nakon što smo se malo „zaigrali“ kako bi pokazali da IstraSport zaslužuje poštovanje, bez obzira što i griješimo, vraćamo se u ‘normalu’. Ruku pomirenja pružili smo Samuelu Pincinu, nogometašu Brtonigle NV koji ju je spremno prihvatio i idemo dalje – okrećemo list.

„Bile su to vrlo različite utakmice, prva protiv Purisa jako tvrda i nervozna s malo čistih šansi koja je mogla otići na obje strane. Gosti su s igračem manje imali šansu za povesti, no strpljenje se isplatilo i tri boda su na kraju ostala kod nas. Bod protiv Petrovije je pozitivan rezultat, međutim ostaje žal zbog činjenice da je nakon pola sata igre rezultat bio 2:0 za nas, te je tu bio i jedan poništen pogodak i obranjeni jedanaesterac. No nogomet je takav, Petrovija je u drugom dijelu ubacila u brzinu više i umjesto 3:0 na kraju pišemo 2:2.”

Sada Brtonigla NV mora put Plomin Luke, a Pincin to najavljuje ovako: “Stanje na tablici je jedno, a teren je drugo, Plomin je u drugi dio sezone očigledno ušao puno ozbiljnije što potvrđuju i rezultati, posebice remi s ekipom poput Dajle čiji je igrački kadar spreman i za lige puno više od trenutne. Svaki bod je bitan za obje ekipe i neće biti mjesta za greške, za ovakve utakmice je uz fizičku spremu vrlo potrebna i maksimalna koncentracija svih 90 minuta. Idemo u Plomin otvorenog garda, pokušati nametnuti svoju igru kako bi osigurali miran nastavak prvenstva i opstanak u ligi.”

S druge strane, zafrkavaju nas da „guramo“ u prvi plan kapetana Plomina, ali treba znati da Nino Fabeta nosi Plominu ono najvažnije trenutno, a to je iskustvo. Još uvijek nas ne plaća, ali to i dalje ne znači da nismo okrenuli njegov broj i pitali ga kako je zadovoljan s plominskim izdanjem u prva dva kola.

„Zadovoljan sam jako sa prvih 180 minuta jer da nam je netko rekao da ćemo skupit dva boda u prva dva kola potpisali bi odmah. Međutim, odradili smo dobre pripreme i uz par dobrih pojačanja imamo sasvim neki drugi Plomin. Pohvale svim dečkima u klubu na zalaganju i trudu te u narednim kolima očekujem još bodova kako bi se maknuli sa začelja tablice i osigurali opstanak u 2.ŽNL.”

Kada smo spomenuli susret s Brtoniglom NV u nedjelju, Fabeta kaže: “Iskreno ne znam kakva je ekipa iz Brtonigle, jer prvi dio nisam bio na tom gostovanju. Mi ćemo pokušati dati sve od sebe da tri boda ostanu u zaljevu, ipak imamo prednost domaćeg terena. Rana utakmica nikome baš ne ide u prilog, ali evo, nadam se da će sve proći u redu i neka bolji pobijedi.”

Dakle, u nedjelju, 10:30 na igralištu u Plomin Luki igra se važan dvoboj u Drugoj ŽNL koji bi mogao dati puno odgovora. Sve to donosi i Sempre Qui sa svojim prijenosom, pa – budite ispred malih ekrana ako Vam Plomin Luka nije blizu.


Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još