Rabački jedriličari na regama u Malinskoj i na sjeveru Nizozemske

Protekli tjedan nakon regate krstaša u Quarnaru Cup-u, rabački najmlađi jedriličari su odradili par regata. Mlada jedriličarka Laura Batelić u pratnji oca Mauricija zajedno sa Jedriličarskim klubom “Uljanik” prisustvovala je na regati u Nizozemskoj na “Dutch Youth Regatta 2022”.

Regata se održala od 26.-29.05.2022. u mjestu Workum, na sjeveru Nizozemske gdje je prisustvovalo 258 jedriličara u klasi Optimist iz cijele Europe , a iz Hrvatske je bilo 13 natjecatelja.

Nakon 9 odrađenih plovova u četiri dana Laura Batelić je zauzela 151. mjesto sa najboljim ulaskom u 8. plovu na prvom mjestu. Najbolji hrvatski predstavnik ujedno i reprezentativac je bio Edi Jurman, JK “Uljanik” koji je zauzeo 11. mjesto u ukupnom poretku.

Lauri je to bila prva inozemna regata gdje je stekla ogromno iskustvo na jednoj od najjačih regata na svijetu. Ostatak rabačkih jedriličara je prisustvovao 28. i 29. svibnja 2022. na “3. Mićoj Regati” u Malinskoj u organizaciji JK”Malinska”.

Regatno natjecanje mladih jedriličarki i jedriličara u klasama optimist, laser na moru pred Malinskom okupilo je 82 natjecatelja, iz jedanaest jedriličarskih klubova.

Iako je u trećem izdanju malinskarske Miće regate bilo predviđeno održavanje pet regatnih plovova, zbog subotnjeg jakog vjetra i nedjeljne kiše, naposljetku su održana samo tri regatna plova. Rabački jedriličari ostvarili su sljedeće rezultate:

Manola Miletić bila je ukupno 2. u klasi laser ILCA4 i 2. cura, Diego Merlin ukupno 5. i 3. dečko u klasi laser ILCA4, Karlo Mileta ukupno 17. u klasi Optimist i Nolan Juričić 21. mjesto i ukupno 6. do 12 godina.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još