STK BROVINJE: Seniori pobijedili Pazin, mlađe kategorije nastupale u Opatiji

Nakon odigranog nepotpunog 12. kola na vrhu poretka Druge hrvatske stolnoteniske lige našao se Jadran iz Poreča. Iako je njihov susret 12. kola s Matuljima odgođen, Porečani su dva boda osvojili na teškom gostovanju u Puli u ranije odgođenom susretu s Pulom II.

Vrsar je na drugom mjestu s bodom zaostatka, a Maestral na trećem s dva boda manje, ali i utakmicom manje od vodećeg Jadrana. U derbiju začelja u Koromačnu Brovinje je opet bilo bolje od Pazina. Rezultat je bio 4 : 1 za domaćine.

BROVINJE – PAZIN 4 : 1

Zidarić Dino – Fabris Karlo 3:0 (8, 2, 11)

Basiaco Leo – Lukez Goran 0:3 (-9, -2, -7)

Griparić Josip – Lukez Leo 3:1 (4, 3, -8, 8)

Zidarić, Griparić – Lukez, Lukez 3:1 (6, -7, 9, 5)

Zidarić Dino – Lukez Goran 3: (6, 8, 5)

U Opatiji su odigrane kvalifikacije za Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u kategoriji mlađih kadeta i mlađih juniora. Od stolnotenisača Brovinja nastupili su Rean Baćac, Josip Griparić, Sara Bernaz i Lucia Maria Fonović.

Nisu uspjeli izboriti plasman na Prvenstvo Hrvatske iako su osvojili dva treća mjesta i to Griparić u kategoriji mlađih juniora i Bernaz Sara u kategoriji mlađih kadetkinja.

Griparić je u grupi pobijedio Strilčića (Malinska) 3:2 i Brumnjaka (Opatija) 3:0. U 1/4 finalu je bio bolji od Bogovića (Malinska) 3:1, ali je u polufinalu poražen od kasnijeg pobjednika Mrkića (Pula) 3:0.

Sara Bernaz je grupu prošla kao prvoplasirana pobijedivši Prpić (Sv. Jakov) i Lozančić (Jadran Poreč) po 3:0. Istim rezultatom je u 1/4 finalu pobijedila Kinkelu (Opatija), ali je onda, pomalo neočekivano, u polufinalu izgubila od Bogović (Malinska) 3:0.

Baćac je grupu prošao s dvije pobjede protiv Košte (Sv. Jakov) 3:0 i Rajka (Jadran Poreč) 3:1. U 1/4 finalu je poražen od Šušnjića (Opatija) 3:0. Fonović Maria Lucia je s dva poraza protiv Bogović (Malinska) i Kovačec (Srdoči) te jednom pobjedom protiv Kožul (Jadran Poreč) ostala bez plasmana u 1/4 finale.

Brovinje će ipak imati svoje predstavnike na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji mlađih kadeta jer je plasman već ranije osigurao Leo Bernaz temeljem plasmana na rang listi, a tu će biti i mlađi kadeti Brovinja u momčadskoj konkurenciji.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još