U Ljetnom kampu Kovarići završili s prvom grupom polaznika

Ljetni kamp Kovarići započeo je sa svojim radom 28.06. i trajat će sve do 30.07. kada je planiran kraj posljednje grupe polaznika. Ove godine kroz kamp će proći otprilike 150 djece što je za organizatore iznenađujuće velika brojka s obzirom na iskustva od prošle godine kada je kamp organiziran po prvi puta. Već smo pisali kako su sve grupe, a ima ih ukupno 5, u vrlo kratkom roku popunjene.

“Bez obzira što su sve grupe popunjene i što su prijave za kamp zatvorene prije točno mjesec dana, interes za kampom traje i dan danas. Svaki dan primamo pozive za kamp i nažalost moramo odbijati ljude jer nemamo kapaciteta za preći sadašnju brojku prijavljenih. S jedne strane drago nam je da je situacija takva jer nam je to pokazatelj kako smo prošle godine odradili odličan posao i očito je Labin prepoznao vrijednost tako kvalitetnog projekta kao što je Ljetni kamp Kovarići. S druge strane opet nam je žao da će neka djeca ostati zakinuta za dobru zabavu i lijepa iskustva koje nudi naš kamp svim polaznicima, pogotovo onoj djeci koja su prošle godine bila s nama ali se ove godine nisu na vrijeme uspjeli prijaviti”, rekao je organizator i voditelj kampa Goran Vlačić.

Prva grupa polaznika otvorila je ovogodišnji Ljetni kamp Kovarići u periodu od 28.06. do 02.07. i pred organizatorima su još četiri grupe. U prvoj grupi bilo je upisano 32 polaznika, a o njima se brinulo četiri trenera i dva volontera Labinske škole rukometa koji su im detaljno isplanirali svaki dan, što sa sportskim aktivnostima, što sa kreativnim radionicama i društvenim igrama.

Naravno to nije sve, jednom tjedno, ovisno o vremenu i dogovoru, organizatori za kovariće pripreme razna iznenađenja. Jedno od iznenađenja je posjet jednog od promotora kampa, a u 1. grupi to je bio naš reprezentativac i igrač RK NEXE iz Našica, Fran Mileta koji je drage volje posjetio kamp odmah po povratku sa reprezentativnog okupljanja i odrađenog turnira u Španjolskoj.

Nakon odrađenog treninga kovarići su imali priliku popričati sa našim Franom koji im je pokušao približiti što znači biti sportaš profesionalac i koliko odricanja treba da bi se došlo na tu razinu. Osim posjeta naših promotora ‘Kovarići’ jednom tjedno idu u aquapark Wibit na Girandelli i na vožnju vlakićem do plaže u Maslinici.

„Ovim putem zahvaljujemo se partnerima projekta Valamar i Valfresco direkt, a treba napomenuti kako je ove godine vrijednost projekta Ljetnog kampa KOVARIĆI prepoznalo i Ministarstvo turizma i sporta sufinancirajući projekt“, poručili su organizatori.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još